Zes gratis buslijnen voor “dolle” carnavalsnachten in Halle

Veilig vervoer tussen Halle en gemeenten in de omgeving met speciale bussen op 10, 11 en 12 maart 2018

Woensdag 28 februari 2018 — Tijdens Carnaval Halle op zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 maart kunnen feestvierders ’s nachts veilig en gratis terug naar huis met de zes carnavalsbuslijnen die De Lijn inlegt. Zaterdagnacht rijden alle zes lijnen, zondag- en maandagnacht rijden er vier. Er worden dit jaar extra bussen ingelegd om meer mensen de kans te geven om veilig naar het carnaval in Halle te komen. De carnavalsbussen zijn mogelijk dankzij de financiële steun van Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland.

Zes lijnen op zaterdag, vier op zondag en maandag
Feestneuzen in Halle kunnen tijdens de dolle nachten van het Carnaval gebruik maken van zes gratis buslijnen die Halle met de ruime omgeving verbinden. Lijn 11 rijdt naar Sint-Pieters-Leeuw en Vlezenbeek, lijn 22 bedient Pepingen, Gooik, Galmaarden en Herne, lijn 33 heeft Essenbeek en Lembeek als bestemming, lijn 44 rijdt tot Breedhout, lijn 55 maakt via alle deelgemeenten van Beersel een ommetje naar Ruisbroek en lijn 66 verbindt Halle met Lennik via Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem. Zaterdagnacht rijden al deze lijnen, zondag- en maandagnacht kunnen reizigers rekenen op de lijnen 11, 33, 44 en 55.

Nieuw in 2018
“De Lijn voert dit jaar op vraag van de gemeenten enkele nieuwigheden in,” zegt Dirk Pieters, burgemeester van Halle. “Zo zijn er bijkomende ritten op tijdstippen waarop er geen of geen gemakkelijke busverbinding is met Halle. En dat ook in de late uurtjes.” Lijn 11 rijdt dit jaar vijf keer extra vanuit Vlezenbeek naar Halle tussen 19.30 uur en 0.30 uur. Lijn 22 rijdt één keer extra richting Halle om 0.00 uur, voor feestvierders die pas laat naar de stad willen afzakken. Lijn 55 heeft twee extra ritten op zondagochtend om 07.00 uur en 8.00 uur. Deze ritten dekken de uren af tot aan de eerste normale rit om 8.56 uur. Tot slot rijdt lijn 66 dit jaar via Gaasbeek en niet meer door Elingen. Dit door wegenwerken in de Frans Luckxstraat.

Dankzij gemeenten veilig feesten
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is zelf ook van de streek en is blij met de samenwerking tussen de gemeenten en De Lijn. “Dankzij de carnavalsbussen kan iedereen zonder zorgen feestvieren.” De kosten van deze gratis carnavalsbussen worden gedragen door in totaal acht gemeenten uit het Pajottenland en de zuidelijke Vlaamse Rand: de stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Die laatste groepeert de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. 

Reizigers vinden alle informatie over de gratis carnavalsbussen tijdens Carnaval Halle op www.delijn.be/hallecarnaval. Vorig jaar maakten 2 712 reizigers gebruik van de bussen.

Carnavalsbussen editie 2018
Carnavalsbussen editie 2018, met Prins en Prinses Carnaval
Carnavalsbussen editie 2018, voorgesteld in Halle