13.500 reizigers met de bus naar TW Classic

55 chauffeurs en 30 bussen brachten reizigers in 20 minuten van Leuven Station naar festivalweide

Woensdag 1 juli 2015 — 13.500 reizigers hebben gisteren de bus genomen naar het eendaagse festival TW Classic. Om alles in goede banen te leiden, zette De Lijn  30 bussen en 55 chauffeurs in. De pendelbussen reden doorlopend tussen het station van Leuven en de weide in Werchter. Alles verliep vlot en de wachttijden bleven beperkt. Er waren geen noemenswaardige incidenten. 

13.500 reizigers vervoerd
Vervoermaatschappij De Lijn vervoerde op zaterdag 04 juli 13.500 reizigers van en naar het concert van Robbie Williams in Werchter. Ongeveer de helft van de busreizigers verplaatste zich met het speciale “e-treinbiljet TW Classic”. Het treinbiljet omvatte de treinreis heen en terug naar Leuven en de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein. Wie een busbiljet moest kopen, betaalde 7 euro voor de heen- en terugreis. 

Vlotte organisatie en goede sfeer
Om alles vlot te laten verlopen, kon De Lijn rekenen op 55 chauffeurs en zette de vervoermaatschappij 30 bussen in. De bussen reden doorlopend van het station van Leuven naar de festivalweide in Werchter. Grootste drukte was er tussen 12.00 u en 15.00 u maar ook dan bleven de wachtrijen beperkt. De sfeer op de bussen zat goed.

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn