Werkzaamheden in Perk: buslijnen 280, 681 en 682 omgeleid vanaf 7 november 2016

Buslijn 225 blijft Perk bedienen

Vrijdag 4 november 2016 — Busreizigers uit de omgeving van Steenokkerzeel en Zemst moeten vanaf maandag 7 november 2016 rekening houden met sterke hinder door werkzaamheden van Aquafin aan de Tervuursesteenweg tussen Perk en Elewijt. Tijdens deze werkzaamheden, die ongeveer een jaar zullen duren, zijn buslijnen 280, 681 en 682 omgeleid. Lijn 225 blijft zoals gewoonlijk op weekdagen het centrum van Perk verbinden met Vilvoorde en Kortenberg. Daar kunnen reizigers overstappen op bussen naar Mechelen en Zaventem.

Lijn 280

Vanaf 7 november is de Tervuursesteenweg tussen Perk en Elewijt afgesloten omwille van uitgebreide werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Daardoor bedient lijn 280 de haltes tussen Vilvoorde Aarschotsestraat en Elewijt Kerk niet. De bussen op deze lijn rijden om via onder meer de Woluwelaan, de Brusselsesteenweg en de Elewijtsesteenweg.

Lijn 681

De bussen van lijn 681 bedienen tijdens de werkzaamheden niet het centrum van Perk. Het gaat om alle haltes tussen Melsbroek Thenaertsstraat en Elewijt Kerk. De omleiding loopt via onder meer de Haachtsesteenweg, de Luchthavenlaan, de Woluwelaan en de Brusselsesteenweg.

Lijn 682

De reizigers van de meeste bussen op lijn 682 kunnen niet terecht aan de haltes tussen Melsbroek Thenaertsstraat en Elewijt Rubenslaan. De omleidingsweg die deze lijn volgt, is grotendeels gelijk aan die van lijn 681. Een aantal bussen rijdt echter wel via het centrum van Perk, vooral ’s ochtends, ’s avonds en op woensdagmiddag. Dit om onder meer scholieren toch zo goed mogelijk op hun bestemming te krijgen. Voor deze ritten geldt een aparte omleiding via de as Vilvoordsesteenweg - Sint-Martinuslaan.

Meer informatie

Reizigers die hierover meer details willen, of die de precieze omleidingsweg van hun lijn willen kennen, kunnen terecht op www.delijn.be/steenokkerzeel. Daar vinden ze ook meer informatie over de oplossing die De Lijn aanbiedt voor scholieren die ’s ochtends van Perk naar Mechelen of Zaventem reizen.

In de loop van december volgen er mogelijk aanpassingen aan onze dienstregeling op de betrokken lijnen, in functie van de omstandigheden. We brengen reizigers hiervan tijdig op de hoogte via onder meer de website en de omleidingsnieuwsbrief. Aquafin verwacht dat de werkzaamheden aan de Tervuursesteenweg in september 2017 voltooid zullen zijn.

Joachim Nijs Woordvoerder Vlaams-Brabant at De Lijn