Werchter Boutique: sms-ticket laat festivalgangers tijd winnen

Voor 7 euro heen en terug van Leuven naar Werchter

Donderdag 14 juni 2018 — Donderdag 14 juni 2018 — “Neem de bus naar Werchter Boutique”, luidt de oproep van organisator Live Nation, Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de burgemeesters van Rotselaar en Haacht. “Van aan het station van Leuven sta je op zo’n 20 minuten in Werchter. Bovendien hoef je niet meer in de rij te staan voor een biljet, dankzij het sms-ticket dat De Lijn ook voor TW Classic en het concert van Ed Sheeran zal verkopen”. Een heen- en terugreis met de bus kost 7 euro. Voor wie bij de NMBS een “e-treinbiljet Werchter Boutique” koopt, is de bus in de prijs inbegrepen.

Op 20 minuten naar de festivalweide
“Het is de eerste keer dat De Lijn het sms-ticket aanbiedt bij Werchter Boutique”, zegt minister Weyts. “We verbeteren onze dienstverlening voortdurend, om de reizigers nog meer mogelijkheden te geven. Je moet nu gewoon voor het opstappen een sms sturen naar 4884 met de code EVENT. Voor 7 euro plus operatorkosten* krijg je een heen- en terugticket waarmee je op 20 minuten in Werchter staat. De pendelbus kan gebruik maken van een snel en voorbehouden traject”. Het sms-ticket is beschikbaar voor alle Belgische operatoren (Proximus, BASE, Orange en Telenet). Gebruikers van Jim Mobile en Mobile Viking hebben (nog) geen toegang tot het sms-ticket.

Burgemeesters Dirk Claes van Rotselaar en Steven Swiggers van Haacht: “Door met de bus te komen, vermijd je ook de verkeersproblemen rond het festivalterrein, en beperk je de verkeershinder in de ruime omgeving”.

46 chauffeurs en 28 bussen
“De Lijn zet voor Werchter Boutique 28 gelede bussen en 46 chauffeurs in om alles in goede banen te leiden. Al onze medewerkers staan klaar om alles in goede banen te leiden,” aldus Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant. De bussen rijden net als vorig jaar heen en weer tussen Leuven Station en een halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht, op wandelafstand van de festivalweide. Festivalgangers kunnen de pendelbussen tussen Leuven en Werchter nemen van 10.00 uur tot een uur na het einde van het laatste optreden. Naast het sms-ticket, is aan de Lijnwinkel in Leuven het papieren biljet nog steeds te koop. Normale vervoerbewijzen zijn op de bussen niet geldig.

e-treinbiljet TW Classic = trein + De Lijn
Wie trein en bus combineert, koopt het best het speciale “e-treinbiljet Werchter Boutique”, voor 19 euro. Het omvat niet alleen de toegang tot het festival, maar ook de treinreis heen en terug naar Leuven, maar en ook de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein. Het e-treinbiljet is online te koop via www.nmbs.be/werchterboutique. Na afloop van het festival legt de NMBS speciale nachttreinen in. Deze treinen met verplichte reservering zijn alleen toegankelijk met het “e-treinbiljet Werchter Boutique”. Dit biljet geldt als een plaatsreservering op de speciale nachttreinen.

Hinder voor de bussen in de omgeving van het festivalterrein
Werchter Boutique veroorzaakt op 16 juni hinder op enkele lijnen die Rotselaar, Haacht en omgeving bedienen. Bussen in die buurt rijden om, zijn lokaal beperkt of kunnen vertragingen oplopen. Dit geldt onder meer voor lijnen 284, 333 en nachtlijnen 5 en 335.

Informatie voor festivalgangers en reizigers
Reizigers kunnen op www.delijn.be/werchterboutique terecht voor meer informatie over de bussen en de hinder op het gewone net.

*De operatorkosten bedragen 0,15 euro.

Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie at De Lijn Vlaams-Brabant