Skip to Content

Werchter Boutique: De Lijn zet bijna 30 bussen in

Voor 7 euro heen en terug van Leuven naar Werchter

De Lijn zet op zaterdag 8 juli zowat 30 extra bussen en 60 chauffeurs in voor het muziekfestival Werchter Boutique. De bussen vertrekken aan het station van Leuven. Ze brengen muziekliefhebbers op zo'n 20 minuten naar de halte op de Wijgmaalsesteenweg in de buurt van de festivalweide. Een heen- en terugbiljet voor de pendelbussen kost 7 euro. 

20 minuten
De pendelbussen vertrekken aan het station van Leuven en rijden naar een halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. De vroegere eindhalte op de Achterheidestraat valt weg. De bussen rijden zaterdag van 10.00 uur tot een uur na het einde van het laatste optreden heen en weer tussen Leuven en Werchter Boutique. Een ritje duurt zowat 20 minuten.

Voor 7 euro heen en terug
Muziekliefhebbers betalen 7 euro voor een heen- en terugreis op deze pendelbussen tussen Leuven en Werchter. Tickets zijn nu al te koop in de Lijnwinkels in Brussel en Leuven. Op zaterdag kunnen reizigers ze ook kopen in de mobiele Lijnwinkel aan het station van Leuven. Normale vervoerbewijzen van De Lijn zijn niet geldig op de pendelbussen naar Werchter Boutique.

Hinder op het gewone busnet
Werchter Boutique veroorzaakt op 8 juli hinder op enkele lijnen die Rotselaar, Haacht en omgeving bedienen. Bussen in die buurt rijden om, zijn lokaal beperkt of kunnen vertragingen oplopen. Dit geldt onder meer voor lijnen 284, 333 en nachtlijnen 5 en 335.

Informatie voor reizigers en concertgangers
Reizigers kunnen op www.delijn.be/werchterboutique terecht voor meer informatie over de pendelbussen en de hinder op het gewone net.

## EINDE PERSBERICHT ##

Opgelet: voor Werchter Boutique zijn er geen speciale nachttreinen.

Foto Arno Janssens
Foto Arno Janssens
Contacteer ons