Skip to Content

Week van de controleur bij De Lijn in Vlaams-Brabant, 16-22/10

Extra controles op correct ontwaarden studentenbuspas en MOBIB-kaart

Op maandag 16 oktober start De Lijn in Vlaams-Brabant met de “week van de controleur”. Tijdens die week zijn er extra controles, onder meer op het correcte gebruik van de Leuvense studentenbuspas en de MOBIB-kaart. Daarnaast belichten de socialemediakanalen van De Lijn ook de andere taken van de controleur, zoals het verstrekken van informatie en het verlenen van bijstand. De week van de controleur duurt tot en met zondag 22 oktober.

De controleurs van De Lijn zullen tijdens deze week extra controles uitvoeren op vervoerbewijzen. Ze focussen daarbij onder meer op het correcte gebruik van de studentenbuspas in Leuven. “Studenten betalen maar één keer 20 euro voor die pas, maar het is belangrijk dat hij het hele academiejaar lang bij elke opstap wordt gevalideerd”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant. “Dat valideren na het opstappen geldt eveneens voor vervoerbewijzen op de MOBIB-kaart. Correct betalen is immers een teken van respect, ook naar medereizigers toe”.

De socialemediakanalen van De Lijn belichten de hele week lang de verschillende taken van de controleurs. “Ze controleren niet alleen, ze informeren ook reizigers en chauffeurs, en ze leveren bijstand bij problemen en incidenten”, aldus Peter Bergs, hoofd Operaties & Controle in Vlaams-Brabant. “Daarnaast zijn er regelmatig geïntegreerde acties in samenwerking met verschillende politiekorpsen. Bij zulke acties staan we samen sterker”.

“We willen deze week ook tonen dat het beroep van controleur heel wat meer inhoudt dan controles uitvoeren”, besluit Van Looy. “Onze controleurs zijn bovenal mensen, die er zijn om onze reizigers en ons personeel te helpen. Samen met de chauffeurs, de technici en al hun andere collega’s bij De Lijn zorgen ze er elke dag voor dat de bussen in Vlaams-Brabant vlot en veilig vele duizenden mensen vervoeren”.

Vanaf 16 oktober een week lang extra controles op o.a. de studentenbuspas
Vanaf 16 oktober een week lang extra controles op o.a. de studentenbuspas
Contacteer ons