VIJF and the City/Shopping Queens Leuven: pendelbus Wetenschapspark rijdt uitzonderlijk op zondag 3 juni

Ook winkelbiljet voor 2 euro is te koop

Vrijdag 1 juni 2018 — Op zondag 3 juni laten De Lijn en de stad Leuven voor het evenement VIJF and the City/Shopping Queens uitzonderlijk de gratis pendelbus rijden, tussen het Wetenschapspark en het centrum. Bovendien is 3 juni een koopzondag, dus kunnen reizigers naar Leuven die dag ook gebruik maken van het winkelbiljet van 2 euro. Daarmee kunnen ze voordelig naar het centrum van de stad en terug. VIJF and the City/Shopping Queens is perfect bereikbaar met de bus, af- en opstappen doe je het best aan de halte Rector De Somerplein.

Pendelbus Wetenschapspark
Bezoekers van VIJF and the City/Shopping Queens kunnen hun auto gratis achterlaten op de parking Wetenschapspark, en van daaruit - ook gratis - met de bus naar de halte Dirk Boutslaan. Die ligt op wandelafstand van de Oude Markt, waar het hoofdevenement plaatsvindt. De gratis pendelbussen rijden van 10 tot 19 uur.

Koopzondag
3 juni is bovendien een koopzondag in Leuven. Reizigers kunnen dus uitzonderlijk ook op zondag met het winkelbiljet van 2 euro voordelig heen (en terug) naar het centrum van de stad. Daarnaast is ook de P+Bus parkeerformule geldig voor wie z'n auto achterlaat in parkings P1 Station, Philipssite, De Bond, Teken en Vaartkom. De chauffeur en drie inzittenden kunnen op vertoon van hun parkingticket gratis met de bus naar het centrum en terug.

Informatie voor reizigers
Reizigers kunnen hun reis (op het gewone busnet) uitstippelen met de routeplanner van De Lijn. Over de P+Bus parkeerformule en de koopzondagen vinden ze meer informatie op www.delijn.be/leuven

Opstappende reizigers, halte Rector De Somerplein zone B
Pendelbus Wetenschapspark - foto David Fondu