Vernieuwde buslijn 371 gaat Linden slimmer met Leuven verbinden

Lijn 371 combineert vanaf 9 januari 2017 bestaande lijnen 371 en 372

Donderdag 8 december 2016 — Inwoners van Linden kunnen voor hun verplaatsingen van en naar Leuven vanaf maandag 9 januari rekenen op de vernieuwde buslijn 371. Ze vervangt de bestaande lijnen 371 en 372. De lijn verbindt Hoog-Linden en het centrum van Linden met Gasthuisberg. Bus 371 rijdt ook op zondag, wat betekent dat de wijk Stenenveld nu het hele weekend lang met de bus bereikbaar is. Een beter aanbod voor de inwoners en de vereenvoudiging van het busnet staan centraal bij de vernieuwing van lijn 371. Het gemeentebestuur van Lubbeek verheugt zich dan ook op deze verbeterde bediening van Linden.

Linden beter verbonden met Leuven

De vernieuwde lijn 371 krijgt twee eindpunten: Linden Kerk en Hoog-Linden. Tussen Linden Kerk en Gasthuisberg volgt ze de bestaande reisweg van lijn 372. De bus rijdt dus niet meer door de Kasteeldreef. Reizigers aan eindpunt Linden Kerk krijgen op weekdagen en op zaterdag elk uur twee verbindingen met Leuven. “Hiermee verdubbelt het busaanbod voor de inwoners van het centrum van het dorp. Zo staat de bus beter ten dienste van de Lindenaars en wordt het netwerk in Linden en Hoog-Linden eenvoudiger en duidelijker. Uiteraard juichen we dat toe”, zegt waarnemend burgemeester van Lubbeek Tania Roskams.

Hoog-Linden slimmer bediend

Op weekdagen en in het weekend rijdt lijn 371 één keer per uur verder naar Hoog-Linden, via een nieuwe reisweg langs onder meer de Houwaartstraat, de Lijsterdreef, de Eekhoornlaan en de Kortrijkstraat. Eindpunt is de halte Hoog-Linden, die vandaag al de laatste halte is op de bestaande lijn 371. Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant: “Het busnetwerk in Linden was toe aan een hertekening. Daarom vervangen we de twee bestaande eindpunten door een bediening die beter inspeelt op de vervoersvraag van de reizigers.”

Schoolbus 525

Aan de reisweg van schoolbus 525, die Geestbeek in Lubbeek verbindt met het Heilig-Hartinstituut in Heverlee, verandert niets. Deze bus rijdt dus nog steeds door zowel het centrum van Linden als de wijk Stenenveld. Ze bedient ook de haltes Endepoelstraat, Jeugdsquare, Gobbelsrode en Geestbeek, waar de vernieuwde lijn 371 niet langer halt houdt.

SMS-actie

Inwoners van Lubbeek kunnen lijn 371 vanaf 9 januari gratis* uitproberen (* m.u.v. kosten voor de operator). De gemeente schenkt zijn inwoners immers 200 SMS-tickets voor een heen- en terugreis. Zo kunnen ze de voordelen van deze vernieuwde lijn uittesten.  Deze SMS-actie loopt tussen 9 januari en 9 maart 2017.

Voor alle informatie over lijn 371 en de daaraan gekoppelde SMS-actie kunnen reizigers terecht op www.delijn.be/lubbeek.

## EINDE PERSBERICHT ##

Extra informatie

Ter illustratie de reiswegen van de huidige lijnen 371 en 372 en de reisweg van de vernieuwde lijn 371 vanaf 9 januari 2017. De haltes die deze lijn aandoet vanaf Linden Kasteel zijn, in beide richtingen: Kerk (eindpunt 1), Kortestraat, Lijsterdreef, Steenveldstraat, Stenenveld, Bleekbos, Burchtlaan en Hoog-Linden (eindpunt 2).

Lijn 371 in 2017
Lijn 371 vandaag
Lijn 372 vandaag