Skip to Content

Vanaf 24 april aanzienlijke hinder voor busverkeer De Lijn door werkzaamheden Bondgenotenlaan Leuven

Bondgenotenlaan en Rector De Somerplein niet bediend van maandag 24 april tot en met dinsdag 2 mei

Vanaf maandag 24 april volgen heel wat bussen van De Lijn in Leuven een omleiding door werkzaamheden aan het pleintje rond het standbeeld van Justus Lipsius. De Bondgenotenlaan wordt tijdens die werkzaamheden niet bediend. Daardoor kunnen reizigers niet terecht aan de haltes Rector De Somerplein en Jan Stasstraat. Heel wat bussen van het station naar het centrum rijden om via de ring en krijgen een tijdelijke halte op de hoek van de Fonteinstraat en de Brusselsestraat. Voor de bussen richting station zijn er vervanghaltes in de Rijschoolstraat en de Van Den Gheynlaan. Op woensdag 3 mei hernemen de bussen in Leuven hun gewoonlijke reisweg.

Station-centrum
Voor de reizigers die van het station naar het centrum reizen wordt er aanzienlijke hinder verwacht. In die richting zijn er verschillende omleidingen die deels via de ring (R23) en de Mechelsepoort lopen. Bussen 4, 5, 6 en nachtbus 5 rijden vanaf de Mechelsepoort via de Donkerstraat en de Brouwersstraat naar de Halvestraat, waar ze hun normale reisweg in de richting van Herent voortzetten. Lijnen 284, 285 en nachtbuslijn 284 bedienen in dezelfde richting geen enkele halte binnen de ring en rijden rechtstreeks naar de Mechelsesteenweg. Alle andere bussen rijden via de Donkerstraat en de Fonteinstraat naar de Kapucijnenvoer. Voor deze lijnen komt er een tijdelijke halte op de hoek van de Fonteinstraat en de Brusselsestraat.

Centrum-station
Van het centrum van Leuven naar het station rijden de bussen van het M. De Layensplein via de Rijschoolstraat, de M. Van Den Gheynlaan en de J.B. Van Monsstraat naar de ring. In de staduitwaartse richting komen er tijdelijke haltes in de Rijschoolstraat en de M. van Den Gheynlaan. Deze vervangen de haltes Rector De Somerplein en Jan Stasstraat. Alleen bussen 2 en 539 volgen in het centrum een andere omleiding. Deze lijnen rijden in beide richtingen over de Maria-Theresiastraat, A. Vesaliusstraat en H. Consciencestraat, de reisweg van lijn 1.

De omleidingen in het centrum van Leuven zijn, behoudens onvoorziene omstandigheden, van kracht tot en met 2 mei. Vanaf woensdag 3 mei rijden de bussen opnieuw door de Bondgenotenlaan. Reizigers vinden informatie over de impact van deze werkzaamheden op hun buslijn op www.delijn.be/leuven.

Contacteer ons
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie, De Lijn Vlaams-Brabant
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie, De Lijn Vlaams-Brabant