Skip to Content

150 Jaar Schouwburg Leuven: bussen De Lijn in Leuven volgen omleiding, 21-25/9

Centrum blijft bereikbaar via station, haltes op de ring en vervanghaltes

Van donderdag 21 tot en met maandag 25 september volgen de bussen van De Lijn in het centrum van Leuven een omleiding omwille van de festiviteiten rond 150 jaar Schouwburg. Op donderdag en maandag rijden de bussen in één richting nog over het Rector De Somerplein, van vrijdag tot en met zondag wordt het plein niet bediend. Alleen tijdens de markt op vrijdag (tot 15.00 uur) is er een andere omleiding van kracht.

Op donderdag 21 en maandag 25 september rijden alle bussen van het centrum naar het station wel nog over het Rector De Somerplein. In de andere richting rijden ze om via de Vital Decosterstraat en de Rijschoolstraat. Er is een vervanghalte ter hoogte van de sporthal Rijschool.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september volgen heel wat bussen van De Lijn tussen centrum en station een ingrijpende omleiding. De meeste buslijnen rijden dan via de Tessenstraat, de Donkerstraat en de ring. Op de hoek van de Tessenstraat en de Brusselsestraat is er een vervanghalte, het andere alternatief is Leuven station. Van het station naar het stadscentrum rijden de bussen nog steeds beperkt om, via de Vital Decosterstraat en de Rijschoolstraat.

Enkele buslijnen volgen van vrijdag tot en met zondag een andere omleiding. Lijnen 2 en 539 rijden dan in beide richtingen via onder meer de Maria Theresiastraat. Bussen 284 en 285 volgen in beide richtingen uitsluitend de ring. Lijnen 4, 5, 6, 597 en nachtbus 5 rijden tussen stadscentrum en station tot op de hoek van de Halvestraat en de Brouwersstraat, waarna het richting ring gaat.

Alleen op vrijdag 22 september is er tot 15.00 uur een andere omleiding van kracht, omwille van de verplaatste vrijdagmarkt. Vanaf dinsdag 26 september verloopt het busverkeer in Leuven opnieuw normaal. Reizigers vinden alle details over hun bus op www.delijn.be/leuven.

Contacteer ons