Skip to Content

Technici en chauffeurs van De Lijn in de Vlaamse Rand zoeken nieuwe collega’s

Jobdag op zaterdag 28 januari vanaf 10.00 uur in stelplaats Dilbeek

Met een jobdag op zaterdag 28 januari in de stelplaats van Dilbeek gaat De Lijn in Vlaams-Brabant op zoek naar nieuwe technici en chauffeurs. Geïnteresseerden krijgen een interactieve rondleiding en kunnen kennismaken met hun toekomstige collega’s. Onder begeleiding kunnen ze zelfs kort een bus besturen. Doel van de jobdag is het personeelskader bij technici in de Vlaamse Rand verder invullen en chauffeurs aanwerven voor de stelplaatsen van onder meer Asse, Grimbergen en Dilbeek. Later in het voorjaar volgen er nog twee jobdagen, in Grimbergen en opnieuw in Dilbeek.

“We zoeken op de jobdag niet alleen voertuigmecaniciens met een passie voor techniek”, zegt Willy Lanckmans, de verantwoordelijke van het onderhoudscentrum in Dilbeek, “maar ook technici die gespecialiseerd zijn in elektronica en elektriciteit. De bussen van vandaag zitten namelijk vol met hoogtechnologische onderdelen. Om die goed te onderhouden heb je specifieke kennis nodig.” De Lijn zorgt daarom niet alleen voor aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden, maar ook voor heel wat opleidingen, zowel intern als extern.

Naast technici zoekt De Lijn ook chauffeurs voor verschillende stelplaatsen in de Vlaamse Rand en Brussel. Het gaat om Asse, Anderlecht, Dilbeek, Grimbergen, Ukkel en Leerbeek. “Kandidaten uit de regio die klantgericht zijn en graag met mensen werken, kunnen rekenen op een stabiele baan dicht bij huis en een mooi voordelenpakket,” aldus directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy. “Onze chauffeurs en technici zorgen er samen voor dat de dienstverlening goed verloopt. We hebben vorig jaar 110 mensen aangeworven, dit jaar willen we er nog ongeveer 170 bij. Met jobdagen op het terrein gaan we actief op zoek naar nieuw talent.”

Wie interesse heeft, kan op zaterdag 28 januari vanaf 10.00 uur terecht in de stelplaats van Dilbeek op de Ninoofsesteenweg. Het gaat om de eerste van drie jobdagen die vervoermaatschappij dit voorjaar in de Vlaamse Rand organiseert. Kandidaten kunnen er kennismaken met hun toekomstige collega’s en krijgen een interactieve rondleiding. Ze kunnen er ook terecht met hun vragen over de verschillende jobs en arbeidsvoorwaarden bij De Lijn. Daarnaast mogen ze op de stelplaats onder begeleiding van een instructeur kort een proefrit maken met een bus. In maart volgt een tweede jobdag in de vernieuwde stelplaats van Grimbergen, in juni is Dilbeek opnieuw aan de beurt. Inschrijven kan op www.delijn.be/jobdagen, geïnteresseerden kunnen ook altijd solliciteren op www.delijn.be/jobs.

## EINDE PERSBERICHT ##

Het adres van de stelplaats is Ninoofsesteenweg 395, 1700 Dilbeek. De jobdag start om 10.00 uur, de laatste sessie begint om 14.30 uur.

Stelplaatsen met onderhoudscentrum in de Vlaamse Rand en Brussel waarvoor er aanwervingen gebeuren: Dilbeek, Grimbergen, Leerbeek, Het Rad (Anderlecht). Stelplaatsen zonder onderhoudscentrum in de Vlaamse Rand en Brussel waarvoor er aanwervingen gebeuren: Asse, Ukkel.

Contacteer ons