Skip to Content

Splinternieuwe stelplaats Grimbergen decor jobdag De Lijn op 18 maart

Focus op knelpuntberoepen chauffeur en technicus

Op zaterdag 18 maart is de splinternieuwe en bijna voltooide stelplaats van Grimbergen de locatie voor een jobdag van De Lijn Vlaams-Brabant. Kandidaat-werknemers krijgen een interactieve rondleiding in het hypermoderne onderhoudscentrum en in de rest van de stelplaats. Onder begeleiding kunnen ze ook kort een bus besturen. “We zijn op zoek naar knelpuntberoepen zoals technici en chauffeurs. Daarom kunnen we het belang van deze jobdag voor De Lijn niet genoeg benadrukken”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

Een hypermodern onderhoudscentrum met een geautomatiseerde magazijntoren, gerestaureerde busloodsen en een bijna voltooid dienstgebouw vormen het decor voor de jobdag van De Lijn Vlaams-Brabant in Grimbergen op 18 maart. Geïnteresseerden krijgen er een interactieve rondleiding en ze kunnen er kennismaken met hun toekomstige collega’s. Daarnaast kunnen ze er terecht met hun vragen over de verschillende jobs en arbeidsvoorwaarden bij De Lijn. Onder begeleiding van een instructeur mogen ze zelfs kort een proefrit maken met een bus.

“We zoeken niet alleen heel wat chauffeurs”, aldus Dirk Bertheloot, hoofd van het onderhoudscentrum in Grimbergen, “maar ook mensen met een technisch profiel die in onze onderhoudscentra aan de slag kunnen. Kandidaten met basiskennis over koetswerk, elektronica of hydraulica zijn allemaal welkom. Bovendien geven we onze mensen al vanaf dag één allerlei opleidingen, want aan een bus werken blijft toch wel speciaal. Die opleidingen geven hen later ook de kans om door te groeien binnen De Lijn.”

De Lijn wil ook nieuwe technici en chauffeurs aantrekken op andere plaatsen in de Vlaamse Rand en Brussel. “Ideaal voor wie werk zoekt dicht bij huis”, zegt Van Looy. “Nieuwe mensen kunnen zo onder meer aan het werk in Asse, Anderlecht, Dilbeek, Ukkel, Leerbeek en uiteraard Grimbergen. Doel van deze jobdag is het personeelskader verder invullen. Gemotiveerde en competente mensen zijn immers het kloppende hart van onze dienstverlening. Daarom kunnen ze niet alleen rekenen op een stabiele baan in de buurt, maar ook op een attractief voordelenpakket.”

Wie interesse heeft, kan op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 16.00 uur terecht in de stelplaats van Grimbergen op het kruispunt van de Brusselsesteenweg en de Wolvertemsesteenweg. Bezoekers moeten rekening houden met de werkzaamheden op de Brusselsesteenweg. Kandidaten kunnen voor meer informatie en hun inschrijving terecht op www.delijn.be/jobdagen, ze kunnen ook altijd solliciteren op www.delijn.be/jobs. In juni is er een volgende jobdag in Dilbeek.

Contacteer ons