Persbericht:De Lijn Vlaams-Brabant wijzigt dienstregeling in Pajottenland vanaf 4 januari 2016

Donderdag 17 december 2015 — Vanaf 4 januari past De Lijn Vlaams-Brabant haar aanbod aan in de hele provincie. Voor de ruime regio rond het Pajottenland zijn er wijzigingen op 29 buslijnen. Het gaat vooral om lichte rijtijdaanpassingen ten gevolge van de steeds toenemende drukte op de weg. Door de bussen enkele minuten vroeger of later te laten vertrekken kon de vervoersmaatschappij een betrouwbaarder aanbod uit werken.   Reizigers checken best www.delijn.be/aanpassingen om te zien of hun bus na de kerstvakantie anders rijdt.

Aanpassingen op as Brussel-Ninove: lijnen 126 t/m 128

De omleidingsweg, ten gevolge van de voetgangerszone en het gewijzigde circulatieplan in Brussel, wordt de definitieve reisweg.

De dienstregeling van  lijnen 127 en 128 (Brussel – Ninove)  wijzigt in het weekend. Lijn 127 wordt dan beperkt tot het Weststation, net als sommige ritten op lijn 128. De andere ritten op lijn 128 rijden door tot het Noordstation in Brussel.

Wijzigingen op diverse lijnen naar en van Anderlecht & Halle

De dienstregeling van de lijnen 153 t/m 156, evenals de schoolbus 574 (Ukkel – Beersel – Alsemberg) wijzigt licht omdat de rijtijd van deze lijnen aangepast wordt aan de reële situatie op de weg.

Op lijn 154 zal tijdens de schoolperiode de rit van 7.23 u uit Halle geschrapt worden. Dit voertuig zal ingezet worden om vanuit Lot in de ochtendspits lijn 154 te versterken naar de scholen van Halle.

Kleine wijzigingen op lijnen van en naar Asse

De dienstregeling wijzigt op volgende lijnen:

  • lijn 212 (Brussel – Asse - Aalst)
  • lijn 213 (Brussel – Asse – Ternat – Teralfene - Aalst)
  • lijn 214 (Brussel – Asse - Aalst)
  • lijn 215 (Asse – Ter Heide – Asbeek - Asse)
  • lijn 216 (Zellik/Asse – Mollem – Asse)

Bijkomende informatie en communicatie

Voor een gedetailleerd overzicht van alle wijzigingen verwijst de vervoermaatschappij naar www.delijn.be/aanpassingen. De nieuwe lijnfolders zijn gratis verkrijgbaar in de lijnwinkels of kunnen aangevraagd worden via de website. Wie vragen heeft, kan eveneens bellen naar 070 220 200 (0.30 euro per minuut voor vaste lijnen).

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn Vlaams-Brabant