Persbericht: De Lijn Vlaams-Brabant wijzigt dienstregeling vanaf 4 januari 2016

Aanpassingen in regio’s Londerzeel, Grimbergen, Wemmel en Asse

Donderdag 17 december 2015 — Vanaf 4 januari past De Lijn Vlaams-Brabant haar aanbod aan in heel de provincie. Voor de regio’s Londerzeel, Grimbergen, Wemmel en Asse zijn er wijzigingen op in totaal 19 buslijnen. In regio’s Londerzeel, Wemmel en Asse gaat het vooral om kleine aanpassingen maar in en rond Grimbergen wijzigt de dienstregeling ingrijpend. Reizigers checken best www.delijn.be/aanpassingen om te zien hoe en wanneer hun bus na de kerstvakantie precies rijdt.

Wijzigingen regio’s Londerzeel, Wemmel en Asse

De doorgevoerde wijzigingen moeten ervoor zorgen dat de bussen voortaan vlotter en stipter zullen rijden. Hier en daar werden reiswegen recht getrokken en/of worden de rijtijden aangepast.

Lijn 242 Brussel – Wemmel – Asse:

Richting Asse volgt deze lijn een nieuwe reisweg via de N9k (Leefbaarheidsweg) tot Asse Station. Hierdoor worden 4 haltes niet meer bediend: Waardebeeklaan, CC Asse, Gemeenteplein & Belvédère.

Snelbussen 460 (Brussel – Londerzeel – Boom) en 461 (Brussel – Willebroek – Boom)

Vanaf 4 januari rijden deze lijnen niet meer door het Industriegebied Willebroek-Noord maar blijft de bus via de Boomsesteenweg rijden. Reizigers uit Willebroek die naar het industrieterrein willen reizen, kunnen lijnen 286 en 287 nemen.

Aangepast aanbod in en rond Grimbergen (lijnen 230 t/m 234)

Lijn 230 (Brussel-Grimbergen-Humbeek) zal op weekdagen veel vaker rijden. De uurregeling van lijnen 230, 231 en 232  wordt aangepast aan de reële situatie op de weg waardoor de bussen op sommige momenten extra reistijd krijgen.

De versterkte lijn 230 in combinatie met lijn 231 verbinden Brussel met Humbeek, respectievelijk via Alexianen en Vilvoorde Het Voor. Lijn 232 blijft ongewijzigd wat betreft reisroute en vertrekt dus vanaf Grimbergen Verbrande Brug. Lijnen 233 en 234 verdwijnen maar de reizigers die deze lijnen gebruikten, hebben een alternatief met de versterkte lijnenbundel 230 t/m 232 of lijn 260.

Schoolverbinding Kapelle-op-den-Bos blijft verzekerd

De jongeren uit Humbeek en Grimbergen die in Kapelle-op-den-Bos naar school gaan, kunnen gebruik maken van schoolritten op lijn 231 en schoolbus 533 (Vilvoorde – Kapelle-op-den-Bos). Schoolbus 533 zal ook halt houden aan Grimbergen Stelplaats. Reizigers die de verplaatsing maken tussen Nieuwenrode en Kapelle-op-den-Bos kunnen bovendien lijn 260 gebruiken. 

Bijkomende informatie en communicatie

Voor een gedetailleerd overzicht van alle wijzigingen verwijst de vervoermaatschappij naar www.delijn.be/aanpassingen. De nieuwe lijnfolders zijn gratis verkrijgbaar in de lijnwinkels of kunnen aangevraagd worden via de website. Wie vragen heeft, kan eveneens bellen naar 070 220 200 (0.30 euro per minuut voor vaste lijnen).

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn Vlaams-Brabant