Persbericht: De Lijn Vlaams-Brabant wijzigt dienstregeling vanaf 4 januari 2016

Aanpassingen in regio’s Haacht, Kortenberg, Vilvoorde en Zaventem

Donderdag 17 december 2015 — Vanaf 4 januari past De Lijn Vlaams-Brabant haar aanbod aan in de hele provincie. Voor de regio’s Haacht, Kortenberg, Vilvoorde en Zaventem zijn er kleine wijzigingen op 17 buslijnen. Reizigers checken best www.delijn.be/aanpassingen om te zien wat er na de kerstvakantie precies wijzigt aan de dienstregeling van hun bus.

Nieuwe reisweg in luchthaven cargozone

De reisweg in de cargozone nabij DHL wijzigt. Na de halte Machelen – Cargo Discount P1 rijden de bussen rechtdoor aan de rotonde om vervolgens links mee te draaien via de nieuwe aangelegde weg. Op de aangepast reisweg worden 2 nieuwe haltes voorzien: Melsbroek – Cargo Discount P2 en Melsbroek – Cargo Noord.

Dit betekent dat de dienstregeling van volgende lijnen wijzigt:

  • Lijn 270 (Brussel – Haacht – Keerbergen)
  • Lijn 271 (Brussel – Kortenberg – Kampenhout)
  • Schoolbus 505 (Haacht – Zaventem)
  • Lijn 651 (Leuven – Kortenberg – Steenokkerzeel – Zaventem)
  • Lijn 660 (Zaventem – Haacht – Keerbergen – Bonheiden)
  • Lijn 681 t/m 683 & 686 (Mechelen – Zaventem)

Lichte aanpassingen aan de rijtijden

Een aantal bussen zullen vanaf 4 januari enkele minuten vroeger of later vertrekken waardoor de uurregeling van de bussen betrouwbaarder wordt. Immers, door steeds toenemende drukte op de weg, zijn de bussen langer onderweg dan vroeger en waren rijtijdaanpassingen noodzakelijk.

Bijkomende informatie en communicatie

Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen verwijst de vervoermaatschappij naar www.delijn.be/aanpassingen. De nieuwe lijnfolders zijn gratis verkrijgbaar in de lijnwinkels of kunnen aangevraagd worden via de website. Wie vragen heeft, kan eveneens bellen naar 070 220 200 (0.30 euro per minuut voor vaste lijnen).

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn Vlaams-Brabant