Skip to Content

Pendelbussen naar Rock Werchter blijven normaal rijden (1 juli, 11.00 uur)

In totaal al 43 400 reizigers met de bus naar de wei

Leuven, zaterdag 1 juli 2017 - Rond 11.00 uur rijden de pendelbussen van De Lijn tussen Leuven, Aarschot en Rock Werchter nog steeds zoals gepland. Ook gisterenavond en -nacht was dat het geval. Naar verwachting blijven de pendels ook zaterdag nog de hele dag vrijwel normaal rijden.De voorbije drie dagen heeft De Lijn in totaal al 43 400 muziekliefhebbers vervoerd naar Rock Werchter. Dat is 20% meer dan tijdens de vergelijkbare editie van 2015, en iets minder dan tijdens het door wateroverlast uitzonderlijke jaar 2016. De reizigers blijven dus massaal rekenen op de pendeldienst van De Lijn.

Vanmorgen om 8.00 uur zijn de pendelbussen zoals gepland beginnen rijden tussen Leuven, Aarschot en Werchter. Daarnaast rijden er bussen vanaf randparking C16. Alles verloopt nog steeds normaal. Voor de rest van de dag en de volgende dagen gaat De Lijn ervan uit dat de vrijwilligers die zich hebben opgegeven om naar Rock Werchter te rijden, ook effectief zullen werken. Ook gisteren en de vorige dagen verliep alles relatief vlot. Op drie dagen tijd vervoerde De Lijn in totaal al 43 400 muziekliefhebbers naar Rock Werchter. Vanavond en vannacht rijden de bussen tot goed een uur na het laatste optreden, morgen vertrekken de eerste pendels opnieuw rond 8.00 uur.

De vervoermaatschappij raadt reizigers en festivalgangers nog altijd aan van haar website en sociale mediakanalen goed op te volgen. Daar vinden ze informatie over hun bus.

# EINDE PERSBERICHT ##

Voor vragen over de situatie op het busnet in heel Vlaanderen kunt u steeds terecht bij collega Astrid Hulhoven op 0494 22 28 53. Voor specifieke vragen over de pendelbussen naar Rock Werchter of het busnet in Vlaams-Brabant vindt u hieronder de nodige contactgegevens.

Contacteer ons
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie, De Lijn Vlaams-Brabant
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie, De Lijn Vlaams-Brabant