Skip to Content

Pendelbussen De Lijn naar Rock Werchter rijden zoals voorzien (30 juni, 11.30 uur)

29.600 muziekliefhebbers namen al een bus naar de wei

Leuven, vrijdag 30 juni 2017 - Rond 11.30 uur rijden de pendelbussen van De Lijn tussen Leuven, Aarschot en Rock Werchter zoals gepland. Het wordt stilaan ook drukker op de bussen, na een rustige, normale ochtend. Naar verwachting blijven de pendels nog de hele dag vrijwel normaal rijden. Woensdag en donderdag heeft De Lijn in totaal al 29.600 muziekliefhebbers vervoerd naar Rock Werchter. Dat is zowat een kwart meer dan tijdens de vergelijkbare editie van 2015, en nipt minder dan tijdens het door wateroverlast uitzonderlijke jaar 2016.

Vanmorgen om 8.00 uur zijn de pendelbussen zoals gepland beginnen rijden tussen Leuven, Aarschot en Werchter. Daarnaast rijden er bussen vanaf randparking C16. Bij de start van de grote toeloop, rond 11 uur, verloopt alles nog steeds normaal. Voor de rest van de dag en de volgende dagen gaat De Lijn ervan uit dat de vrijwilligers die zich hebben opgegeven om naar Rock Werchter te rijden, ook effectief zullen werken. Ook woensdag en donderdag verliep alles relatief vlot. Op die twee dagen vervoerde De Lijn in totaal al 29.600 muziekliefhebbers naar Rock Werchter. Vanavond en vannacht rijden de bussen tot goed een uur na het laatste optreden, morgen vertrekken de eerste pendels opnieuw rond 8.00 uur.

De vervoermaatschappij raadt reizigers en festivalgangers nog altijd aan van haar website en sociale mediakanalen goed op te volgen. Daar vinden ze informatie over hun bus.

# EINDE PERSBERICHT ##

Voor vragen over de situatie op het normale busnet kunt u steeds terecht bij collega Astrid Hulhoven op 0494 22 28 53. Voor specifieke vragen over de pendelbussen naar Rock Werchter of het busnet in Vlaams-Brabant vindt u hieronder de nodige contactgegevens.

Contacteer ons