Skip to Content

Openbaar onderzoek GRUP Sneltram A12 Willebroek-Brussel van start op 31 maart

GRUP van 31 maart tot 29 mei 2017 ter inzage in zes betrokken gemeenten

Op vrijdag 31 maart gaat het openbaar onderzoek van start rond het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de nieuwe sneltramlijn naast de A12 Willebroek-Brussel. Nog tot 29 mei liggen de plannen ter inzage in de zes betrokken gemeenten. Op 2 en 8 mei zijn er ook infomomenten in Meise en Londerzeel. Als alles volgens plan verloopt, kan het GRUP nog dit jaar definitief vastgesteld worden door de Vlaamse Regering.

Infomomenten
Het GRUP voor de nieuwe sneltram ligt van 31 maart tot 29 mei ter inzage in de gemeentehuizen van de zes gemeenten langs het tracé: Willebroek, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Meise, Wemmel en Grimbergen. Om omwonenden en betrokkenen zo goed mogelijk te informeren, organiseert De Lijn samen met het studiebureau en Ruimte Vlaanderen ook twee infomomenten. Het eerste vindt plaats op 2 mei in Londerzeel, het tweede op 8 mei in Meise*. Ook op de website van het Departement Omgeving** kunnen mensen het GRUP bekijken.

Meer duidelijkheid en zekerheid
“Ons doel is om zo snel mogelijk duidelijkheid en zekerheid te creëren voor de bewoners, zeker die mensen die te maken krijgen met de verkoop van hun eigendom”, zegt directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy. “Het GRUP is hierbij essentieel. Tijdens de infomomenten zullen we daarom bijzondere aandacht besteden aan al de vragen over de procedure voor de verkoop van eigendommen.” Als het openbaar onderzoek en de verwerking van de opmerkingen volgens plan verlopen, kan de Vlaamse Regering het GRUP definitief vaststellen voor het einde van het jaar.

Inhoud van de plannen
De sneltram zal naast de A12 van Willebroek naar Brussel-Noord rijden. De sporen komen zo dicht mogelijk tegen de autoweg aan. Tussen Willebroek en Londerzeel is dat aan de oostkant, tussen Londerzeel en Brussel aan de westkant. In Brussel sluit de sneltram aan op het tramnetwerk van de MIVB. In het GRUP is ook ruimte voorzien voor de aanleg van een fietssnelweg op een deel van het tracé. In Londerzeel en Meise voorziet het GRUP de mogelijkheid voor nieuwe en veilige op- en afrittencomplexen voor de A12. Tot slot zullen de te verdwijnen bomen elders ruimschoots gecompenseerd worden met nieuw bos.

### einde persbericht ###

* Infomoment Londerzeel: 2 mei tussen 16.00 en 20.00 uur, GC Gerard Walschap; Infomoment Meise: 8 mei tussen 16.00 en 20.00 uur, Administratief Centrum.

** Op http://bit.do/GRUPsneltram (een korte link naar de website van Omgeving Vlaanderen) kunnen bezoekers de plannen raadplegen en opmerkingen formuleren. Deze link is pas actief vanaf 1 april.

Contacteer ons
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie, De Lijn Vlaams-Brabant
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie, De Lijn Vlaams-Brabant