Meer ademruimte dankzij De Lijn

CO2 in Leuven daalt spectaculair dankzij hybride bussen en eco-rijden

Vrijdag 28 augustus 2015 — De Lijn Vlaams-Brabant is van de partij tijdens Leuven Autovrij. Mensen die de groene halte bezoeken, komen heel wat te weten over De Lijn in Leuven. Zo is het aantal hybride bussen in Leuven sinds 2008 fors gestegen. Daarbovenop wordt de rijstijl van de chauffeurs sinds maart 2014 nog beter opgevolgd. Deze maatregelen leidden tot spectaculair minder CO2-uitstoot in Leuven. De daling is vergelijkbaar met de uitstoot van 568 auto’s die van Brussel naar Peking rijden. Wie daarbij weet dat 1 bus de plaats uitspaart van 40 wagens, begrijpt meteen dat de vervoersmaatschappij letterlijk en figuurlijk meer (adem)ruimte geeft aan de stad.

1 bus = 40 wagens
Openbaar vervoergebruikers, fietsers en stappers hebben minder ruimte nodig dan autobestuurders. De Lijn toonde deze ochtend tussen 8.00 u en 10.00 u aan dat 40 wagens een heel groot deel van de Diestsepoort bezetten terwijl een bus die hetzelfde aantal mensen vervoert veel minder plaats inneemt. Een bus geeft stedelijke ruimte terug aan fietsers, voetgangers of kinderen.

70 hybride bussen in 2015
In regio Leuven zet De Lijn tegen eind van dit jaar 70 hybride bussen in. Dit betekent dat 35% van het buspark hybride is. De oudste dieselbussen worden uit exploitatie genomen. Hybride autobussen verbruiken 25% minder dan gewone dieselbussen en stoten aanzienlijk minder CO2 uit. Bovendien zijn deze milieuvriendelijke voertuigen erg comfortabel: ze zijn 3 keer stiller en veroorzaken minder trillingen. Tijdens het remmen komt energie vrij die opgeslagen wordt op een batterij. Als de hybride vertrekt, gebruikt ze de elektrische energie uit de batterij. Eens het voertuig vertrokken is, slaat de zuinige dieselmotor aan. 

Ecorijden is ecologisch verantwoord rijgedrag

Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant


Sinds maart 2014 stimuleren en coachen wij onze chauffeurs om ecologisch te rijden. Dat werkt want het aantal groene chauffeurs stijgt in de Leuvense regio van 37% naar 53%. Door een goede rijstijl daalt het dieselverbruik en vermindert de CO2-uitstoot. Daarnaast varen ook onze reizigers er wel bij want hun busrit verloopt comfortabeler. Bovendien zorgt het op langere termijn voor een daling van het aantal verkeersboetes en ongevallen en dus voor een toename van de  verkeersveiligheid.


De rijstijlindicator geeft aan of een chauffeur goed bezig is of niet. Dit cijfer is best zo laag mogelijk zijn en wordt berekend op basis van het aantal verkeersongevallen, -overtredingen en de ecoscore van de chauffeur. De ecoscore is af te lezen van de rijstijlmeter, een toestel dat in de bus hangt en allerlei metingen uitvoert tijdens de rit. Een groene chauffeur heeft een ecoscore kleiner dan 25.

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn