Skip to Content

Lijnen 270 en 470, de gemakkelijkste weg naar het werk

Promotiecampagne lijnen 270 en 470 bij inwoners Keerbergen, Haacht, Kampenhout en Steenokkerzeel

De Lijn lanceert deze week een nieuwe promotiecampagne voor de lijnen 270 en 470 (snelbus) van en naar Brussel Noord. Hiermee promoot De Lijn bij de inwoners van Keerbergen, Haacht, Kampenhout en Steenokkerzeel die in Brussel, aan de luchthaven of daartussen werken de bus als ideaal vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer. 

Lijnen 270 en 470 zijn ideaal als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer.  Deze lijnen rijden via de Provincie- en de Haachtsesteenweg langs de luchthaven naar Brussel-Noord. “We maken gebruik van de langste busbaan van Vlaanderen: liefst 7 kilometer lang rijden de bussen langs het verkeer richting Brussel. In de andere richting is de busbaan 4 kilometer lang. Op deze stukken rij je de file voorbij waardoor de reistijd ingekort wordt. Hierdoor bieden we heel wat werknemers van de verschillende bedrijvenzones, waaronder die van de luchthaven, een alternatief om vlot op het werk te geraken terwijl ze de handen vrij hebben om te doen wat ze willen,” aldus Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

Snelbus 470 rijdt van Haacht Kerk naar Brussel Noord en stopt onderweg enkel aan de belangrijkste haltes. Dit zorgt voor een vlotte rit. Lijn 270 stopt wel aan alle haltes en is zo ideaal als je tot vlak aan je bestemming wil reizen. Hierdoor zijn ook de bedrijven aan Luchthaven Cargo vlot bereikbaar. Bovendien is hier een overstap mogelijk op al onze bussen die naar de luchthaventerminal en Vilvoorde centrum rijden.

De meeste haltes onderweg zijn uitgerust met fietsstallingen. Aan de halte Kampenhout-Sas is zelfs een park + ride waar je gratis je auto parkeert. Dankzij de overstapmogelijkheid op lijnen naar Leuven en Mechelen (lijn 285 en 686), is deze halte een heus knooppunt.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is alvast een fan de snelle woon-werkverbindingen: “Vlaanderen investeert veel in de alternatieven voor de file, maar onbekend is onbemind. Mensen beseffen soms niet dat je met de fiets of met het openbaar vervoer van De Lijn sneller en comfortabeler je werkplek kan bereiken. Lijnen 270 en 470 zijn echte aanraders voor iedereen die de file moe is.”

Gemeenten Kampenhout en Steenokkerzeel ondersteunen deze actie door gratis sms-tickets aan te bieden aan hun inwoners. Zij kunnen zo deze lijnen zelf eens kunnen uitproberen. Inwoners kregen een folder in de bus waar alle info hierover terug te vinden is. Wie overtuigd is van het aanbod, kan op www.delijn.be/tarieven ontdekken welk vervoerbewijs best bij hem past.

Contacteer ons
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie, De Lijn Vlaams-Brabant
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie, De Lijn Vlaams-Brabant