Leuven by Night: bussen in centrum Leuven omgeleid op 9 mei

Voordelig met de bus naar Leuven tijdens evenement

Dinsdag 8 mei 2018 — Op woensdag 9 mei rijden de bussen van De Lijn vanaf 9.00 uur niet door de Bondgenotenlaan en over het Rector De Somerplein omwille van het evenement Leuven by Night. Het evenement blijft wel perfect bereikbaar met de bus dankzij enkele vervanghaltes in de buurt. Bovendien kunnen reizigers woensdag gebruik maken van het winkelbiljet van 2 euro. Daarmee kunnen ze voordelig naar het centrum van Leuven reizen. De omleidingen starten in de voormiddag en duren tot het einde van de dienst. Dit betekent dat pendelaars er rekening mee moeten houden dat hun busreis 's avonds anders kan verlopen dan 's ochtends.

Centrum-station
Van het centrum van Leuven naar het station rijden de bussen vanaf 9.00 uur van het M. De Layensplein via de Rijschoolstraat, de M. Van Den Gheynlaan en de J.B. Van Monsstraat naar de ring. Aan de tijdelijke haltes in de Rijschoolstraat en de M. van Den Gheynlaan kunnen reizigers het makkelijkst naar Leuven by Night. Bussen 2 en 539 volgen in het centrum een andere omleiding. Deze lijnen rijden in beide richtingen over de Maria-Theresiastraat en de H. Consciencestraat, de reisweg van lijn 1. Centrumhaltes zijn onder meer Kleine Gevangenis en Leuven Station.

Station-centrum
Reizigers die van het station naar het centrum reizen worden omgeleid via de ring en de Mechelsepoort. Lijnen 4, 5 en 6 hebben in die richting hun centrumhaltes aan het station en in de Halvestraat. Lijnen 284 en 285 rijden rechtstreeks van het station naar de Mechelsesteenweg, hun centrumhalte is Leuven Station. Alle andere bussen rijden via de Donkerstraat en de Fonteinstraat naar de Kapucijnenvoer. Voor deze lijnen is er een vervanghalte op de hoek van de Fonteinstraat en de Brusselsestraat.

Werkzaamheden hinderen lijnen 7-8-9
Bijkomend volgen lijnen 7, 8 en 9 en vier schoolbussen de hele dag een extra omleiding door werkzaamheden op de Kapucijnenvoer. Tussen de Biezenstraat en de IJzerenmolenstraat rijden deze bussen in beide richtingen via onder meer het Sint-Jacobsplein, de Tervuursepoort en de ring.

De winkelactie met het heen- en terugbiljet voor 2 euro loopt uitzonderlijk ook op woensdag 9 mei. Reizigers kunnen voor meer informatie en voor de voorwaarden van het winkelbiljet terecht op www.delijn.be/leuven. Op donderdag 10 mei hernemen de bussen in Leuven hun normale reisweg, ook lijnen 7, 8 en 9. 

Leuven, Rector De Somerplein
Leuven, Margarethaplein