Skip to Content

Leuven Autovrij: De Lijn legt gratis pendelbussen in op 27/8

Uitzonderlijk is ook winkelbiljet van 2 euro te koop

Voor Leuven Autovrij leggen De Lijn en de stad Leuven op zondag 27 augustus extra pendelbussen in tussen het Wetenschapspark en het centrum van Leuven. Daarnaast is het voordelige winkelbiljet van 2 euro dit weekend niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag te koop. Reizigers moeten wel rekening houden met omleidingen op alle buslijnen in Leuven. Het centrum blijft echter goed bereikbaar met de bus.

Pendelbus en winkelbiljet
Bezoekers aan het centrum van Leuven kunnen hun auto op 27 augustus gratis achterlaten op randparking Wetenschapspark Arenberg. Een - eveneens gratis - pendelbus verbindt deze parking om de 10 minuten met de halte Dirk Boutslaan in het centrum van de stad, en dat tussen 10.00 en 19.00 uur. De bus rijdt dankzij de steun van de stad Leuven.

Daarnaast kunnen reizigers op alle lijnen die rechtstreeks naar Leuven rijden bij de chauffeur terecht voor een winkelbiljet van 2 euro. Dat biljet is dit weekend uitzonderlijk niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag geldig voor een heen- en terugreis met de bus. Tot slot kunnen bezoekers ook nog steeds gebruik maken van de P+Bus parkeerformule.

Omleidingen
Reizigers moeten er wel rekening mee houden dat heel wat lijnen op zondag 27 augustus een omleiding volgen. Op de Bondgenotenlaan rijdt geen enkele bus. Heel wat bussen volgen in beide richtingen een omleiding via de Rijschoolstraat en de Van Monsstraat. Daar liggen tijdelijke haltes. Lijnen 4, 5, 284, 285, 351, 352 en 358 rijden niet door het centrum. Hun centrumhalte is Leuven station. Bus 2 volgt tussen de Naamsepoort en het station van Leuven de reisweg van lijn 1, via onder meer de Maria Theresiastraat. De halte het dichtst bij het centrum is Campus Vesalius.

Informatie voor de reiziger
Reizigers kunnen op www.delijn.be/leuven terecht voor meer informatie over hun bus. Op www.leuven.be/autovrijezondag vinden ze alle inlichtingen over Leuven Autovrij.
__

Noot
Ook op zaterdagavond 26 augustus tussen 19.00 uur en middernacht zijn er op de meeste buslijnen in Leuven-centrum omleidingen omwille van de Tofsportnacht.

Contacteer ons