Skip to Content

Komst Donald Trump en NAVO-top hinderen busverkeer De Lijn in Vlaams-Brabant

Op 24 en 25 mei vertragingen mogelijk in ruime omgeving van NAVO en Brussels Airport

De NAVO-top op donderdag 25 mei en het daaraan gekoppelde bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump op woensdag 24 en donderdag 25 mei hebben ook gevolgen voor het busverkeer bij De Lijn in Vlaams-Brabant. Op het traject dat Trump aflegt tijdens zijn bezoek en in de buurt van de NAVO worden immers heel wat straten afgesloten voor alle verkeer. Bijgevolg kunnen reizigers hinder en vertragingen ondervinden op alle buslijnen in de ruime omgeving van Brussels Airport, de NAVO en de oostelijke Kleine Ring in Brussel. Ook een betoging woensdag nabij Brussel-Noord kan het busverkeer verstoren.

Waar president Trump en zijn gevolg op 24 en 25 mei doorkomen, gaat een aantal straten een tijdlang dicht. Dit heeft ook gevolgen voor de bussen van De Lijn. Daarom moeten reizigers op woensdag 24 mei in de late namiddag rekening houden met hinder en vertragingen op de lijnen op en rond Brussels Airport en Brucargo. Vervolgens is er hinder mogelijk voor de bussen in de buurt van de E40 Sterrebeek-Brussel en de oostkant van de Brusselse Kleine Ring. Ook de grote protestmars tegen Trump aan Brussel-Noord kan die dag het busverkeer verstoren.

Op donderdag 25 mei zullen de gevolgen voor het openbaar vervoer wat minder ingrijpend zijn, onder meer omdat die dag een feestdag is. Toch zullen de bussen van De Lijn in de omgeving van de NAVO en Brussels Airport omgeleid worden en mogelijk vertraging oplopen. Aan de NAVO wordt er zowat de hele dag lang hinder verwacht, op en rond Brussels Airport is dat rond 20.00 uur, het tijdstip waarop president Trump weer vertrekt.

 

Contacteer ons