Herinnering: nieuwe dienstregeling De Lijn Vlaams-Brabant vanaf 9 januari 2017 (Oost-Brabant)

Aanpassingen aan 48 lijnen in Oost-Brabant

Donderdag 5 januari 2017 — Op maandag 9 januari wijzigt De Lijn Vlaams-Brabant de dienstregelingen van 48 lijnen in Oost-Brabant. De grootste wijzigingen zijn er in de omgeving van Leuven. Daar smelten lijnen 371 en 372 samen tot een vernieuwde lijn 371 die zowel Linden als Hoog-Linden bedient. Ook de bediening van Gasthuisberg verbetert. Daarnaast krijgen een aantal lijnen een aangepast traject en nieuwe doortochturen.

Betere dienstverlening in Lubbeek

De vernieuwde lijn 371 verbindt voortaan zowel Hoog-Linden als Linden met Leuven. In Linden-centrum is er op weekdagen en zaterdag om het halfuur een bus van en naar Leuven. Hoog-Linden wordt één keer per uur bediend. Ook elders in Lubbeek en Tielt-Winge gaat de dienstverlening erop vooruit met een betere spreiding op lijn 370 tussen Leuven en Tielt. Deze bus gaat op weekdagen en op zaterdag met een vaste kadans om het halfuur rijden in plaats van wisselend om de 15 of 45 minuten. Ook aan lijn 390 is gesleuteld, wat gevolgen heeft voor het overstappen op bus 370 in Tielt-Winge.

UZ Leuven - Gasthuisberg

Inwoners van de Druivenstreek krijgen met lijn 395 een rechtstreekse verbinding met Gasthuisberg. Deze lijn rijdt, net als lijnen 410 en 317, via het Gasthuisbergziekenhuis naar Leuven. Lijn 316 rijdt samen met lijn 315 voortaan via de Tervuursesteenweg en de Tervuursestraat naar het centrum. Om voor de omgeving van Tervuren ook een snellere verbinding te creëren met Leuven Station, rijdt lijn 318 via de singels in plaats van via de vesten.

Andere lijnen in Leuven en het Hageland

Lijn 1 versterkt in Heverlee lijn 2 tussen de Naamsesteenweg en Campus Arenberg, in Leuven volgt ze een nieuwe reisweg via de Maria Theresiastraat. Lijnen 7, 8 en 9 rijden via de Tiensevest en niet langer door de Tiensestraat en de Blijde Inkomststraat. Dit om reizigers een snellere verbinding te bieden met het station en het centrum van Leuven. Ook aan enkele andere lijnen in de omgeving van onder meer Tienen, Diest en Aarschot zijn er aanpassingen.

Elders in Vlaams-Brabant

Ook in de Vlaamse Rand zijn er wijzigingen vanaf 9 januari, op 59 lijnen. Dit betekent dat er in heel Vlaams-Brabant meer dan 100 kleine of grote aanpassingen gebeuren. Klik hier voor het persbericht over de Vlaamse Rand.

Informatie voor de reizigers

Reizigers vinden alle informatie over deze wijzigingen op www.delijn.be/aanpassingen. Wanneer ze zelf hun reis willen uitstippelen volgens de nieuwe dienstregelingen, kunnen ze dat met de routeplanner op www.delijn.be. De nieuwe dienstregeling gaat in op maandag 9 januari. Reizigers kunnen zich op www.delijn.be/omleidingen inschrijven om op de hoogte te blijven van eventuele omleidingen en wijzigingen op hun lijn.

## EINDE PERSBERICHT ##

Op www.delijn.be/aanpassingen vindt u een volledige lijst van alle veranderingen per lijn.