Skip to Content

Hapje-Tapje: gratis pendelbussen tussen Wetenschapspark en Leuven-centrum

Ook winkelbiljet van 2 euro uitzonderlijk te koop op zondag 6 augustus

Voor het culinaire evenement Hapje-Tapje leggen De Lijn en de stad Leuven op zondag 6 augustus extra pendelbussen in tussen het Wetenschapspark en het centrum van Leuven. Daarnaast is het voordelige winkelbiljet van 2 euro dit weekend niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag te koop. Reizigers moeten wel rekening houden met omleidingen op de buslijnen in Leuven. Hapje-Tapje blijft echter goed bereikbaar met de bus.

Pendelbus en winkelbiljet

Bezoekers aan Hapje-Tapje of de koopzondag in Leuven kunnen hun auto op 6 augustus gratis achterlaten op randparking Wetenschapspark Arenberg. Een - eveneens gratis - pendelbus verbindt deze parking om de 10 minuten met de halte Dirk Boutslaan in het centrum van de stad. De bus rijdt op zondag tijdens de openingsuren van de parking, van 10 tot 22 uur.

Daarnaast kunnen reizigers op alle lijnen die rechtstreeks naar Leuven rijden bij de chauffeur terecht voor een winkelbiljet van 2 euro. Dat biljet is dit weekend uitzonderlijk niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag geldig voor een heen- en terugreis met de bus. Tot slot kunnen bezoekers ook nog steeds gebruik maken van de P+Bus parkeerformule. 

Met deze initatieven wil De Lijn met steun van de stad de verkeersdrukte in en rond Leuven beperken.

Omleidingen

Reizigers en bezoekers moeten er wel rekening mee houden dat heel wat lijnen tijdens Hapje-Tapje een omleiding volgen. Bus 2 rijdt (als enige al vanaf zaterdag 10 uur) tussen het station en de Naamsepoort via onder meer de Maria Theresiastraat en de H. Consciencestraat, de normale reisweg van lijn 1. Bussen 4 en 5 rijden van en naar Herent via de Ring, de Donkerstraat en de Brouwersstraat, waar ze hun normale reisweg door de Halvestraat hernemen. Halte De Bruul is de vervangende centrumhalte voor deze twee lijnen.

Bussen 284 en 285 volgen tussen het station en de Mechelsepoort in beide richtingen de Ring. Voor deze lijnen is Leuven Station de vervanghalte. Alle andere lijnen volgen in het centrum van Leuven in beide richtingen een omleiding via de Ring, de Mechelsepoort, de Donkerstraat en de Tessenstraat. De tijdelijke centrumhalte van deze bussen ligt op de hoek van de Brusselsestraat en de Tessenstraat. Reizigers kunnen de binnenstad ook altijd bereiken vanaf het station.

Informatie voor de reiziger

Reizigers kunnen op www.delijn.be/leuven terecht voor meer informatie over hun bus. Op www.leuven.be/hapje-tapje vinden ze alle inlichtingen over Hapje Tapje.

Contacteer ons