Gratis sms-ticket voor lijn 225 dankzij samenwerking De Lijn Vlaams-Brabant en Steenokkerzeel

Vlot en comfortabel met de bus reizen tussen Steenokkerzeel, Perk en Melsbroek

Woensdag 27 april 2016 — Vanaf 28 april kunnen reizigers 2 gratis smsjes aanvragen waarmee ze alle voordelen van buslijn 225 kunnen ontdekken. Dit is mogelijk dankzij een unieke samenwerking tussen De Lijn Vlaams-Brabant en Steenokkerzeel. “Bedoeling van het initiatief is om mensen te laten kennismaken met de voordelen van de bus. We willen hen overtuigen om de auto wat vaker aan de kant te zetten en zo filestress en parkeerproblemen te vermijden” zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant. 

2 gratis testritten met lijn 225

De Lijn Vlaams-Brabant en gemeente Steenokkerzeel slaan de handen in elkaar zodat de mensen gratis kunnen testrijden op buslijn 225 (Vilvoorde-Steenokkerzeel-Kortenberg). Iedereen kan gratis 2 sms-tickets aanvragen door te surfen naar www.delijn.be/steenokkerzeel.

Op die manier ontdekken de reizigers kosteloos alle voordelen van de bus: geen filestress of parkeerproblemen en ook het milieu vaart er wel bij.

Win-win-win

Bij dit initiatief, dat we samen met De Lijn uitwerkten, zullen alleen maar winnaars zijn.  Onze inwoners kunnen gratis proeven van het busaanbod in onze gemeente om vlot hun bestemming te kunnen bereiken.  De gemeente heeft minder autoverkeer op haar al drukke wegen en De Lijn kan nieuwe gebruikers welkom heten. Dit is een win-win-win situatie.

Legt Wim Mombaerts, schepen van mobiliteit van Steenokkerzeel uit.

Hele regio binnen handbereik

Lijn 225 rijdt tijdens weekdagen in de spits om de 30 minuten en overdag om de 60 minuten. Deze buslijn verbindt de deelgemeenten van Steenokkerzeel met elkaar. Ook de scholen en de markt in Vilvoorde zijn vlot bereikbaar. De verschillende knooppunten op het traject bieden bovendien heel wat overstapmogelijkheden met andere buslijnen of met de trein. Zo zijn bestemmingen als Haacht, Leuven, Mechelen en Brussel makkelijk bereikbaar.

Bijkomende info

De meest actuele informatie over de dienstregeling van de bussen in en rond Steenokkerzeel, vindt de reiziger op www.delijn.be. De app van De Lijn geeft realtime reizigersinformatie. Ten slotte zijn ook de lijnfolders gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis of te bestellen via het infonummer 070 220 200.

Kaart Steenokkerzeel met traject lijn 225
Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn