Gratis naar Hapje-Tapje dankzij bussen tussen Wetenschapspark en Leuven-centrum

Ook winkelbiljet van 2 euro uitzonderlijk te koop op zondag 5 augustus

Donderdag 2 augustus 2018 — Voor het culinaire evenement Hapje-Tapje leggen De Lijn en de stad Leuven op zondag 5 augustus extra bussen in tussen het Wetenschapspark en het centrum van Leuven. Daarnaast is het voordelige winkelbiljet van 2 euro dit weekend niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag te koop. Reizigers moeten wel rekening houden met omleidingen op de buslijnen in Leuven. Hapje-Tapje blijft echter goed bereikbaar met de bus.

Pendelbus en winkelbiljet

Bezoekers aan Hapje-Tapje en/of de koopzondag in Leuven kunnen hun auto op 5 augustus gratis achterlaten op randparking Wetenschapspark Arenberg. De bus brengt je gratis naar de halte Dirk Boutslaan in het centrum van de stad. De bus rijdt op zondag tijdens de openingsuren van de parking, van 10 tot 22 uur en dit om de tien minuten.

Daarnaast kunnen reizigers op alle lijnen die rechtstreeks naar Leuven rijden bij de chauffeur terecht voor een winkelbiljet van 2 euro. Dat biljet is dit weekend uitzonderlijk niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag geldig voor een heen- en terugreis met de bus.

Tot slot kunnen bezoekers ook nog steeds gebruik maken van de P+Bus parkeerformule. 

Met deze initiatieven wil De Lijn met steun van de stad de verkeersdrukte in en rond Leuven beperken.

Omleidingen

Reizigers en bezoekers moeten er wel rekening mee houden dat heel wat lijnen tijdens Hapje-Tapje een omleiding volgen. Zo zijn er onder meer omleidingen voor lijnen: 2, 3, 4,5,7, 8,284,285,316, 317, 333, 335, 351, 352, 358, 370, 371, 380 en 395

Informatie voor de reiziger

Reizigers kunnen op www.delijn.be/hapjetapje terecht voor meer informatie over hun bus. Op https://www.leuven.be/hapje-tapje  vinden ze alle inlichtingen over Hapje Tapje.

 

Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie at De Lijn Vlaams-Brabant