Skip to Content

Gratis carnavalsbussen tijdens dolle nachten Carnaval in Halle

Zes carnavalsbuslijnen vervoeren feestvierders gratis tijdens de nachten van 25, 26 en 27 maart 2017 van Halle naar gemeenten in de omgeving

Tijdens Carnaval Halle op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 maart kunnen feestvierders ’s nachts veilig en gratis terug naar huis dankzij de zes carnavalsbuslijnen die De Lijn inlegt. Dat heeft De Lijn samen met Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts, burgemeester van Halle Dirk Pieters én prins carnaval donderdag aangekondigd aan de mobiele Lijnwinkel op de Halse Grote Markt. Zaterdagnacht rijden alle zes lijnen, zondag- en maandagnacht rijden er vier. De carnavalsbussen zijn mogelijk dankzij de financiële steun van Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Om de bussen extra in de verf te zetten, organiseert De Lijn een fotowedstrijd op haar sociale mediakanalen.

Feestneuzen in Halle kunnen tijdens de dolle nachten van het Carnaval gratis gebruik maken van zes carnavalsbuslijnen die Halle met de ruime omgeving verbinden. Dat is één lijn meer dan vorig jaar. Lijn 11 rijdt naar Sint-Pieters-Leeuw en Vlezenbeek, lijn 22 bedient Pepingen, Gooik, Galmaarden en Herne, lijn 33 heeft Essenbeek en Lembeek als bestemming, lijn 44 rijdt tot Breedhout, lijn 55 maakt via Beersel een ommetje naar Ruisbroek en lijn 66 verbindt Halle met Lennik via Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem. Zaterdagnacht rijden al deze lijnen, zondag- en maandagnacht kunnen reizigers rekenen op de lijnen 11, 33, 44 en 55.

De kosten van deze gratis carnavalsbussen worden gedragen door in totaal acht gemeenten uit het Pajottenland en de zuidelijke Vlaamse Rand: de stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Die laatste groepeert de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. “Die goede samenwerking met de gemeenten is voor ons erg belangrijk. Verkeersveiligheid is immers een zaak van iedereen.”, aldus directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, zelf ook van de streek, is blij met de samenwerking: “Carnaval Halle en De Lijn zijn een gouden combinatie. Dankzij de carnavalsbussen kan iedereen uit de bol gaan zonder ongelukken”. “De steun en input van de lokale overheden is in dit verhaal onontbeerlijk”, zegt Dirk Pieters, burgemeester van Halle. “Dankzij de financiële steun van de gemeenten kunnen feestvierders drie nachten lang gratis met De Lijn naar huis. Dat komt de verkeersveiligheid in de hele regio ten goede.”

Wie tijdens zijn rit of aan de halte in carnavalsoutfit (veilig) een leuke of unieke foto maakt en die via de Facebookpagina van De Lijn deelt (of via Instagram als publieke foto met #delijn), maakt bovendien kans op een ludieke prijs. Die gaat naar de persoon die voor zijn of haar foto de meeste likes verzamelt vóór woensdagavond 29 maart. Gelukwensen van prins carnaval krijgt de winnaar er gratis bij.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag moeten reizigers wel rekening houden met de omschakeling tussen winter- en zomeruur. De dienstregeling van de carnavalsbussen verloopt immers de hele nacht lang volgens het winteruur. Reizigers vinden alle informatie over de gratis carnavalsbussen tijdens Carnaval Halle en over de wedstrijd op www.delijn.be/hallecarnaval.

Contacteer ons