Gratis bussen tijdens Halle carnaval op 5, 6 en 7 maart

5 nachtbussen brengen feestvierders veilig en vlot thuis tijdens Halle Carnaval

Woensdag 24 februari 2016 — Op zaterdag 5, zondag 6 en maandag 7 maart zet De Lijn 5 nachtbussen in tussen 22.00 u ’s avonds en 7.00 u ’s morgens om carnavalisten in en rond Halle veilig én gratis thuis te brengen. Dit is mogelijk dankzij de financiële tussenkomst van de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland (gemeenten Gooik, Lennik, Herne, Pepingen, Bever en Galmaarden) en de gemeenten Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. 

5 gratis nachtbussen op 5, 6 en 7 maart

De exploitatiekostkost en de kost van het gratis vervoer van  de carnavalsbussen wordt betaald door 9 gemeenten. Samen met hen werd de dienstregeling van de 5 bussen uitgewerkt. Bussen 11 (Sint-Pieters-Leeuw), 33 (Halle-Lembeek), 44 (Halle-Windmoleken) en 55 (Beersel) rijden zowel op 5, 6 als 7 maart gedurende de hele nacht. Carnavalsbus 22 (Pajottenland) rijdt enkel op zaterdagnacht. Alle gedetailleerde info is te raadplegen op www.delijn.be/hallecarnaval.

 

Unieke samenwerking tussen De Lijn en de gemeenten

Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant

Verkeersveiligheid is een zaak van iedereen. Wij zijn verheugd dat ook heel wat gemeentes die mening delen en verantwoordelijkheid willen opnemen. Dankzij een unieke samenwerking tussen De Lijn en de gemeentes, kunnen wij 5 gratis bussen inleggen tijdens Halle carnaval.  Hierdoor kunnen de feestvierders zorgeloos en veilig genieten van alle festiviteiten.

Dominique Renders Woordvoerster