Skip to Content
Extra controleacties bij De Lijn in regio Leuven

Extra controleacties bij De Lijn in regio Leuven

Reizigerscontroles en sensibilisering tijdens laatste drie weken van augustus

Stap vooraan op en registreer correct je vervoerbewijs. Dat zijn de twee pijlers van de extra reizigerscontroles door De Lijn in de regio Leuven tijdens de laatste drie weken van augustus. De eerste vond plaats op 6 augustus, op 12, 13 en 25 augustus volgen er nog. De acties zijn meer dan alleen controles op zwartrijden. Er is ook een informatief luik, onder meer met het oog op de start van het nieuwe schooljaar.

Het correcte gebruik van het vervoerbewijs staat centraal in de extra controleacties die De Lijn houdt in de regio Leuven. Het eerste wat reizigers op zak moet hebben om zich te verplaatsen is immers een geldig vervoerbewijs. Zwartrijden gaat altijd ten koste van het overgrote deel van de reizigers die hun vervoerbewijs correct kopen en gebruiken. Onder andere daarom voeren de controleurs van De Lijn extra controles uit in de regio Leuven.

Daarnaast heeft De Lijn tijdens deze acties ook aandacht voor het informeren van reizigers. Er worden flyers uitgedeeld waarin staat hoe elk vervoerbewijs kan worden geregistreerd nadat de reizigers vooraan zijn opgestapt. Dit gaat verder dan de klassieke abonnementen, sms-tickets of meerrittenkaarten. Ook specifieke lokale vervoerbewijzen zoals de studentenbuspas en de winkelbiljetten van 2 euro, komen aan bod.

Op 6 augustus voerden de controleurs van De Lijn een eerste actie uit. Daarbij zijn 438 reizigers gecontroleerd en 8 pv’s opgesteld. Op 12, 13 en 25 augustus zijn er nog drie extra controleacties, na de start van het nieuwe school- en academiejaar volgen er ook onaangekondigde controles.

Contacteer ons