Skip to Content

Eerste pendelbussen van De Lijn vertrokken naar camping The Hive

Bussen rijden vandaag nog tot 22 uur, morgen vanaf 7 uur

Rond 13.00 uur is De Lijn in Leuven gestart met pendelbussen naar camping The Hive van het vierdaagse muziekfestival Rock Werchter. De eerste ritten zijn vlot verlopen. Vandaag rijden de bussen alleen naar The Hive, vanaf morgen worden ook het festivalterrein en de andere campings bediend. Voor vrijdag tot maandag ziet het er voorlopig naar uit dat de gevolgen van de aangekondigde vakbondsactie beperkt zullen zijn. Toch raadt De Lijn aan festivalgangers aan om al haar informatiekanalen te blijven volgen.

VIP-bus op kop
De pendelbussen van De Lijn hebben in Leuven om 13.00 uur de eerste kampeerders opgepikt voor camping The Hive. Op kop reed de VIP-bus met de winnaars van de wedstrijd van De Lijn, Rock Werchter en HUMO. De eerste ritten zijn vlot verlopen. Zowel de bussen als de camping zijn vandaag alleen toegankelijk voor mensen met een ticket voor The Hive. De pendeldienst rijdt nog tot 22.00 uur. De vertrekhalte is zoals gewoonlijk aan het station van Leuven. Vanaf donderdag 29 juni om 7.00 uur gaat de pendel naar de festivalwei en de andere campings van start. Zowel op woensdag als op donderdag rijden de pendelbussen normaal.

Mogelijke gevolgen van vakbondsactie
Voorlopig blijken de gevolgen van de vakbondsactie van vrijdag tot en met maandag voor Rock Werchter beperkt te zijn. Het ziet er naar uit dat de vrijwilligers die zich hadden opgegeven ook effectief met de pendelbussen zullen kunnen rijden. Toch raadt De Lijn festivalgangers en kampeerders aan om haar sociale mediakanalen en website te blijven raadplegen. “Onze mensen volgen de situatie op de voet op. Van zodra er iets zou veranderen, communiceren we daarover”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant. “We hopen dat we niet alleen kunnen rekenen op onze vrijwilligers, maar ook op het vertrouwen van het publiek.”

Nieuwigheden
Nieuw is dat reizigers de bus niet alleen kunnen nemen in Leuven, maar ook aan het station van Aarschot. In Werchter worden de haltes eenvoudiger: bussen vanuit Leuven stoppen voortaan alleen nog aan de halte Wijgmaalsesteenweg (Haacht), bussen vanuit Aarschot stoppen vlak bij het centrum van Werchter (Hoogland). De halte in de Achterheidestraat valt dus weg. Vanuit Leuven pendel je naar The Hive, de A-campings en het festivalterrein, vanuit Aarschot kun je naar de C-campings. De pendelbussen rijden op festivaldagen van ’s ochtends vroeg tot zowat een uur na het laatste optreden. Op maandag 3 juli wordt er gependeld van 6.00 uur tot de vroege namiddag.

Praktisch
Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de pendelbussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Reizigers zonder toegangskaart betalen 7 euro voor een biljet heen en terug. Normale vervoerbewijzen van De Lijn zijn niet geldig.

Reizigers kunnen op www.delijn.be/rockwerchter terecht voor het laatste nieuws over de pendelbussen en voor allerhande praktische informatie.

### einde persbericht ###

Enkele cijfers
De Lijn zet elke dag zo’n 100 chauffeurs en 50 bussen in voor Rock Werchter. Piekdagen zijn woensdag en donderdag (vertrek) en zondag en maandag (terugkeer). De rijtijd is voor beide pendels zowat 20 minuten.

Contacteer ons