Eerste festivalgangers met de bus naar camping The Hive

Bussen rijden woensdag tot 22 uur, donderdag vanaf 7 uur

Woensdag 4 juli 2018 — Omstreeks 12u30 hebben de eerste Werchtergangers vanuit Leuven de bus genomen naar camping The Hive van het vierdaagse muziekfestival . Op kop reed de VIP-bus met de winnaars van de Werchterwedstrijd van De Lijn en de eerste festivalgangers.  Zij werden bovendien getrakteerd op een goodiebag van De Lijn en Karo VL won een festivalticket voor de editie van 2019. Vandaag (woensdag) rijden de bussen alleen naar The Hive, vanaf morgen (donderdag)  worden ook het festivalterrein en de andere campings bediend.

300 chauffeursdiensten en 47 bussen

De eerste ritten zijn vlot verlopen. Rond 12u00 stond er al een lange wachtrij en daarom besloot De Lijn de opstart met een half uurtje te vervroegen. Zowel de bussen als de camping zijn vandaag alleen toegankelijk voor mensen met een ticket voor The Hive. De pendeldienst rijdt nog tot 22.00 uur. Net zoals andere jaren vertrekken de bussen aan het station van Leuven. Vanaf donderdag 5 juli om 7.00 uur rijden de bussen naar de festivalwei en de andere campings. Vorig jaar namen 128 000 festivalgangers de speciale festivalbussen.

“Verspreid over de 6 dagen worden er meer dan 300 chauffeursdiensten ingezet en een maximum van 47 bussen.  Heel wat mensen voor en achter de schermen doen er alles aan om alle festivalgangers veilig en vlot naar de wei te brengen. Net zoals elk jaar is Werchter een feest en daar dragen wij graag een steentje aan bij”, aldus Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant.

Bussen vanuit Leuven en Aarschot

De bussen vanuit Leuven rijden naar de festivalhalte in de A-zone (op de Wijgmaalsesteenweg). Deze halte is het dichtst bij campings The Hive, Regular A1 en het festivalpark. De festivalgangers kunnen de bus niet alleen in Leuven nemen, maar ook gebruikmaken van de festivalbussen in Aarschot. Deze bussen  rijden naar de festivalhalte in de C-zone, het dichtst bij campings C3 en C7. Enkel wie over een geldig treinticket beschikt of inwoner is van Aarschot, kan in Aarschot op de bus stappen. Inwoners van Aarschot hebben een print van hun identiteitskaart nodig.

De bussen rijden op festivaldagen van 7 uur ‘s ochtends tot zowat een uur na het laatste optreden. Op maandag 9 juli rijden de bussen van 6.00 uur tot de vroege namiddag.

Gratis voor festivalgangers
Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus.

Reizigers kunnen op www.delijn.be/rockwerchter terecht voor praktische informatie.

De gelukkigen op de VIP-bus
De eerste festivalgangers
Festivalbus naar Werchter
sfeer op de VIP-bus
Karo VL won een ticket voor volgend jaar
De eerste festivalgangers stromen al rond de middag toe
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie at De Lijn Vlaams-Brabant