Skip to Content

De Lijn past dienstregeling in Vlaams-Brabant licht aan op 1 september

Op 1 september 2017 vooral wijzigingen bij schoolbuslijnen

Op vrijdag 1 september voert De Lijn enkele wijzigingen door aan de dienstregeling in Vlaams-Brabant. Bij de start van het nieuwe schooljaar zet De Lijn vooral in op aanpassingen aan de schoolbussen in de hele provincie. Ook elders op het net zijn er kleine veranderingen. Die gaan van de verplaatsing van enkele haltes tot verschuivingen van de doortochttijden. Uitzonderlijk volgt er ook op 1 oktober nog een reeks kleine wijzigingen.

Tervuren: GITO verhuist
De grootste wijziging is er voor het GITO in Tervuren. Deze school verhuist van de Brusselsesteenweg naar een nieuwe locatie aan de Leuvensesteenweg, in de buurt van de halte Oude Leuvensebaan. Dat heeft gevolgen voor heel wat schoollijnen in die buurt. Bussen 549 en 553 krijgen een nieuwe reisweg in Duisburg en Tervuren. Ze rijden voortaan om via Vossem om de school beter te bedienen. Ook de dienstregeling van deze beide schoolbussen is hiervoor aangepast, maar de eindhalte blijft het H. Hartcollege. De halte GITO Tervuren op de Brusselsesteenweg valt weg, ook voor de andere schoolbuslijnen in de regio.

Oost-Brabant: extra halte voor snelbussen 475 en 485
Elders in Oost-Brabant zijn er kleinere aanpassingen. Snelbussen 475 en 485 krijgen er een halte bij, Linden Wolvendreef. Aan woonzorgcentrum Edouard Remy in Leuven ligt de halte op lijnen 1, 4, 5 en 6 voortaan in beide richtingen voor de deur. In Hoeleden komt er voor bussen 391 en 561 een nieuwe halte bij op de Lindenstraat. Daarnaast wijzigt de reisweg van lijn 590 in Lubbeek, Kerkom en Binkom. De bediening van het Sint-Albertuscollege in Haasrode verbetert, met onder meer een extra stop voor bus 527. Tot slot zijn er op sommige andere lijnen ook kleine wijzigingen aan haltes, doortochttijden of het gevolgde traject.

Vlaamse Rand: nieuwe schoolbus naar Londerzeel
Ook in de Vlaamse Rand zitten de aanpassingen vooral geconcentreerd bij de diverse schoollijnen. Zo komt er een nieuwe schoolbus 518, die Grimbergen met de scholen in Londerzeel zal verbinden. De campus in Wemmel wordt beter bediend door lijnen 241, 532 en 543. Op lijn 471 valt de rit met vertrek om 23.07 uur in Brussel-Noord weg omdat het aantal reizigers te beperkt is. Tot slot wijzigt de dienstregeling van bus 538 licht.

Uitzonderlijk volgen er ook op 1 oktober nog enkele aanpassingen. Reizigers vinden informatie over hun bus op www.delijn.be/aanpassingen.

Lijn 475 en deze lijn 485 krijgen een extra halte in Linden
Lijn 475 en deze lijn 485 krijgen een extra halte in Linden
Contacteer ons