De Lijn zet 30 bussen en 45 chauffeurs in voor TW Classic

Maak ook nu gebruik van het eenvoudige sms-ticket

Donderdag 12 juli 2018 — De Lijn zet op zaterdag 14 juli 30 bussen en 45 chauffeurs in voor het muziekfestival TW Classic in Werchter. De bussen vertrekken aan het station van Leuven. Ze brengen festivalgangers op zo’n 20 minuten naar een halte in de buurt van de festivalweide. Een heen- en terugbiljet kost 7 euro. Net als bij Werchter Boutique en het concert van Ed Sheeran zijn er nu ook sms-tickets te koop voor de festivalbussen.

Op 20 minuten naar de festivalweide
De bussen vertrekken aan het station van Leuven en rijden naar een halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Ze rijden van 10.00 uur  tot een uur na het einde van het laatste optreden. De bussen volgen een voorbehouden traject, de reis duurt zo’n 20 minuten.

Sneller opstappen met sms-ticket
Festivalgangers hebben voor hun busreis naar TW Classic opnieuw de keuze tussen een sms-ticket of een papieren biljet, voor 7 euro (plus operatorkosten* bij de sms). Het sms-ticket kopen kan door voor het opstappen de code EVENT te sturen naar het nummer 4884.
Papieren tickets zijn nu al te koop in de Lijnwinkels in Brussel en Leuven, op zaterdag kunnen reizigers ze ook kopen in de mobiele Lijnwinkel aan het station van Leuven. Normale vervoerbewijzen van De Lijn zijn niet geldig.

e-treinbiljet TW Classic = trein + De Lijn
Wie trein en bus combineert, koopt het best het speciale “e-treinbiljet TW Classic”, voor 19 euro. Het omvat niet alleen de toegang tot het festival, maar ook de treinreis heen en terug naar Leuven, maar ook de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein. Het e-treinbiljet is online te koop via www.nmbs.be/twclassic. Na afloop van het festival legt de NMBS speciale nachttreinen in. Deze treinen met verplichte reservering zijn alleen toegankelijk met het “e-treinbiljet TW Classic”. Dit biljet geldt als een plaatsreservering op de speciale nachttreinen.

Hinder voor de bussen in de omgeving van het festivalterrein
TW Classic veroorzaakt op 14 juli hinder op enkele lijnen die Rotselaar, Haacht en omgeving bedienen. Bussen in die buurt rijden om, zijn lokaal beperkt of kunnen vertragingen oplopen. Dit geldt onder meer voor lijnen 284, 333 en nachtlijnen 5 en 335.

Informatie voor festivalgangers en reizigers
Reizigers kunnen op www.delijn.be/twclassic terecht voor meer informatie over de pendelbussen en de hinder op het gewone net.

*De operatorkosten bedragen 0,15 EUR