De Lijn voert op maandag 16 april wijzigingen door in Vlaams-Brabant

Bediening Wetenschapspark Heverlee duidelijker door nieuwe perronindeling Leuven station

Woensdag 11 april 2018 — Traditiegetrouw voert De Lijn in Vlaams-Brabant na de paasvakantie, op maandag 16 april, enkele wijzigingen door aan haar dienstverlening. Het gros van die wijzigingen vindt plaats in Oost-Brabant. In de Vlaamse Rand en het Pajottenland gaat het alleen om de verschuiving of invoering van enkele nieuwe haltes.

Oost-Brabant
In het busstation van Leuven voert De Lijn enkele belangrijke aanpassingen door. Alle bussen in de richting van het Wetenschapspark in Heverlee worden aan één perron gegroepeerd, door de verhuizing van lijn 616 (Sterrebeek-Zaventem) van perron 14 naar perron 6. Ook lijnen 1 en 2 vertrekken daar. Om de drukte in het busstation beter te spreiden, zal lijn 395 (Overijse-Groenendaal) voortaan vertrekken aan perron 12 in plaats van perron 10. Bus 410 (Tervuren-Brussel) verhuist op zijn beurt van perron 12 naar perron 14, naast de kantoren van Acerta.

Elders in de regio krijgen snelbussen 475 (Lubbeek-Tielt-Winge) en 485 (Lubbeek-Tienen) in Kessel-Lo een extra halte aan de Heilig-Hartkerk, om onder meer de scholen in die omgeving een snelle verbinding te geven met Linden, Lubbeek en Tielt-Winge. Verder krijgen een paar haltes in Oost-Brabant een andere naam,  en schuiven sommige haltes met enkele meters op.

Vlaamse Rand en Pajottenland
In de Vlaamse Rand en het Pajottenland voert De Lijn alleen kleinere aanpassingen door, zoals het toevoegen of het verhuizen van enkele haltes.

Reizigers die zijn ingeschreven op de omleidingsnieuwsbrief van De Lijn, ontvangen een bericht als er aan hun lijn iets verandert. Alle wijzigingen gaan in op maandag 16 april.

Busstation Leuven
Bus 616 verhuist naar perron 6 in het Leuvense busstation