Skip to Content

De Lijn Vlaams-Brabant wijzigt dienstregeling licht op dinsdag 18 april

Grootste wijzigingen voor regio Tienen

Op dinsdag 18 april 2017 voert De Lijn enkele aanpassingen door aan de dienstregeling in Vlaams-Brabant. In onder meer Aarschot, Tienen, Halle en Asse is dit om beter in te spelen op de noden van scholen en scholieren. De grootste wijzigingen zijn er in de regio Tienen. Daar rijden lijnen 26 en 27 van en naar het industriepark Soldatenplein niet langer uit. Lijnen 29, 22 en 346 blijven de omgeving wel nog bedienen. Ook elders in de provincie zijn er enkele wijzigingen. Die gaan van extra haltes tot verschuivingen van de doortochttijden.

Tienen
Op de eerste schooldag na de paasvakantie voert De Lijn een aantal wijzigingen door aan het busnet in Vlaams-Brabant. De belangrijkste zijn voor het industriepark Soldatenplein in Tienen. Daar rijden bussen 26 en 27 vanaf 18 april niet langer uit. Deze lijnen rijden elk viermaal per dag en zijn afgestemd op de werknemers die in shiften werken. Het aantal reizigers op deze twee lijnen is beperkt en daalt al jaren. Lijn 29, die het industriepark met het station van Tienen verbindt, blijft wel bestaan. Reizigers kunnen daarnaast ook gebruik maken van lijnen 22 en 346. De wijzigingen in Tienen komen er na overleg met de betrokken gemeenten en bedrijven.

Oost-Brabant
In de rest van Oost-Brabant zijn er een aantal kleinere aanpassingen. Zo wordt lijn 390 in Aarschot na de middag beter afgestemd op de trein en op de scholen. Lijn 371 tussen Leuven en Hoog-Linden krijgt in beide richtingen een extra halte op de Eekhoornlaan in Linden, tussen de haltes Stenenveld en Bleekbos. Daarnaast wordt, elders in Linden, de wachtzone in de Rozenveldstraat afgeschaft. In Pellenberg maakt bus 3 op zaterdag omwille van de lage bezetting maar om het halfuur een lus via het ziekenhuis, in plaats van om het kwartier nu. In Bekkevoort wordt overstappen tussen lijnen 370 en 420 eenvoudiger aan de vernieuwde halte Kerk. Ook op enkele andere lijnen zijn er kleine wijzigingen.

Vlaamse Rand
In de Vlaamse Rand krijgt lijn 161 op vraag van de buurtbewoners extra haltes in Vollezele en Tollembeek, langs de Vollezelestraat. Tussen Brussel en Asse wijzigen een aantal ritten op de lijnen 213 en 214 om de grote vraag naar busvervoer aan de scholen in Asse beter op te vangen. Daarnaast worden de rijtijden van onder meer de lijnen 820 en 821 aangepast. Elders in de ruime Vlaamse Rand zijn er beperkte wijzigingen aan de doortochttijden van enkele lijnen.

Scholen
Op heel wat lijnen in de hele provincie wordt de dienstregeling licht aangepast in functie van de scholen. Dat is in Oost-Brabant niet alleen het geval in Aarschot, maar ook in de buurt van Zoutleeuw, Tienen, Leuven en Overijse. In het westen van de provincie zijn er kleine wijzigingen in de regio’s Zaventem, Lennik, Asse en Halle. Het gaat meestal om verschuivingen met enkele minuten. Zo wil De Lijn nog beter ten dienste staan van de vele scholieren die deze bussen gebruiken.

Reizigersinformatie
Reizigers kunnen op www.delijn.be/aanpassingen terecht voor meer informatie. Ook de routeplanner op www.delijn.be bevat voor de data na 18 april al de aangepaste dienstregeling.

Contacteer ons