De Lijn Vlaams-Brabant versterkt busaanbod in Brusselse regio op 1 september

Investeren in een aantrekkelijk, vraaggericht busaanbod

Donderdag 20 augustus 2015 — Vanaf 1 september past De Lijn Vlaams-Brabant haar aanbod aan op 6 buslijnen. Er komen extra ritten bij op lijnen 214, 245, 460 en 461. Lijn 246 (Brussel-Wemmel) verdwijnt maar reizigers kunnen lijn 245 of schoolbus 532 als alternatief gebruiken. Bovendien komt er 1 nieuwe schoolbus 543 bij die zal rijden tussen Merchtem en Wemmel, campus. Dit aangepaste busaanbod zorgt voor een voelbare kwaliteitsverbetering van het openbaar vervoer in de Brusselse regio. 

Extra ritten op lijnen 214, 245, 460 en 461 
Vanaf 1 september komen er ritten bij op volgende buslijnen:
•    Lijn 214 Brussel-Asse-Aalst
•    Lijn 245 Brussel-Wemmel-Dendermonde
•    Lijn 460 Brussel-Londerzeel-Boom
•    Lijn 461 Brussel-Willebroek-Boom
Reizigers van deze lijnen raadplegen best de nieuwe dienstregeling via de routeplanner op de website www.delijn.be om te ontdekken op welke momenten de bijkomende ritten precies vertrekken.  

Nieuwe schoolbus 543 Merchtem - Wemmel, Campus
Scholieren die vorig schooljaar gebruik maakten van belbus 748 (Opwijk-Merchtem-Wemmel), kunnen voortaan op deze nieuwe schoolbus 543 stappen. De bus vertrekt elke schooldag om 7.53 uur aan Merchtem varkensmarkt naar Wemmel, Campus. De terugrit is voorzien om 16.31 uur, op woensdag is dat om 12.10 uur. 

Geoptimaliseerde lijn 245 en schoolbus 532 vervangen lijn 246 
Lijn 246 Brussel-Wemmel rijdt niet meer vanaf 1 september. De reizigers kunnen als alternatief lijn 245 Brussel-Wemmel-Dendermonde nemen. Specifiek voor de scholieren die gebruik maken van lijn 246, is er de schoolbus 532. Deze bus vertrekt om 8.00 u aan Brussel Noord en brengt de jongeren naar de campus in Wemmel.

Investeren in kwaliteit op sterke lijnen
Het nieuwe aanbod biedt een antwoord op de enorme vraag naar openbaar vervoer op enkele sterke assen in de Brusselse regio.

Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant legt uit

Door ons netwerk continu op te volgen en bij te sturen en onze middelen slim en efficiënt in te zetten, slagen we erin deze verbeteringen te realiseren. Een mooie prestatie in tijden waarin De Lijn het niet makkelijk heeft. Tijdens de spits is de vraag naar openbaar vervoer soms groter dan wat we vandaag aanbieden. Dit leidt tot overvolle bussen en gaat natuurlijk ten koste van het comfort van onze klanten en de aantrekkelijkheid van ons aanbod. Als we in de toekomst onze reizigers tevreden willen houden en als we nog nieuwe mensen op onze bussen willen verwelkomen, moeten we actie ondernemen.

Bijkomende informatie en communicatie
Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen verwijst de vervoermaatschappij naar www.delijn.be/aanpassingen. De nieuwe lijnfolders zijn vanaf eind augustus gratis verkrijgbaar (lijnwinkels, in de voertuigen, aanvragen via wesbite). Wie vragen heeft, kan eveneens bellen naar 070 220 200 (0.30 euro per minuut voor vaste lijnen).

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn