Skip to Content

De Lijn vervoert zowat 16.500 festivalgangers naar TW Classic 2017

Pendeldienst verloopt zonder incidenten

Zo’n 16.500 reizigers hebben gisteren de bus genomen naar het eendaagse muziekfestival TW Classic. De Lijn zette 33 bussen en 61 chauffeurs in om reizigers vlot en veilig te vervoeren. De pendelbussen reden doorlopend tussen het station van Leuven en een nieuwe halte aan de weide in Werchter. Er waren geen noemenswaardige incidenten.

Vervoermaatschappij De Lijn vervoerde op zaterdag 24 juni zo’n 16.500 festivalgangers van en naar TW Classic in Werchter. Dat is vergelijkbaar met de editie van 2015. Vorig jaar telde De Lijn uitzonderlijk heel wat meer reizigers naar TW Classic, maar toen reden er omwille van de wateroverlast in de omgeving van het festivalterrein extra bussen vanuit Heverlee en Haasrode.

Nieuw dit jaar was de eindhalte op de Wijgmaalsesteenweg. Die verving de vroegere halte op de Achterheidestraat. Voor reizigers met een “e-treinbiljet TW Classic” was de bus gratis, muziekliefhebbers zonder treinbiljet betaalden 7 euro voor de heen- en terugreis. 

Om alles vlot te laten verlopen, deed De Lijn beroep op 33 bussen en 61 chauffeurs. De bussen reden doorlopend van het station van Leuven naar de festivalweide. De sfeer op de bussen zat goed. De pendeldienst verliep dan ook zonder incidenten.

Contacteer ons