Skip to Content

De Lijn start renovatie stelplaats Haacht

45 bussen en 70 chauffeurs krijgen milieuvriendelijkere thuis

Vandaag (dinsdag) zijn renovatiewerken aan de stelplaats Haacht van De Lijn gestart. De huidige kantoorruimte en sanitaire voorzieningen worden vervangen door containers. De busloods wordt afgebroken, er komt een bijkomende werkplaats en de wasinstallatie wordt vernieuwd. Bovendien worden de riolering en het wegdek op het terrein vervangen. De renovatie zal in totaal een miljoen euro kosten en duurt naar verwachting tot het einde van dit jaar.

 

Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant:

De huidige infrastructuur is verouderd en voldoet niet meer aan de normen en standaarden die wij vandaag hanteren. Onze chauffeurs en mecaniciens krijgen comfortabele douches en kleedruimtes en voldoende werkruimte.

De kantoren en sanitaire voorzieningen worden ondergebracht in hypermoderne containers. Er wordt ook een nieuwe, ruime loods gebouwd voor het technisch personeel en de wasinstallatie zal werken met regenwater. Ten slotte worden ook nieuwe riolering en verharding voorzien zodat alle bussen, conform de milieuvergunningsvoorschriften, gestald kunnen worden.

 

Geen capaciteitsuitbreiding

De gerenoveerde stelplaats zal niet uitgebreid worden en dus, net als vandaag, plaats bieden aan 45 bussen. Het zal een comfortabele werkplek zijn voor 70 chauffeurs en 8 mecaniciens.

 

Kosten en planning

De totale werken vergen een investering van 1 miljoen euro en zullen naar verwachting acht maanden duren. Het is dus de bedoeling dat de stelplaats vernieuwd is tegen het einde van dit jaar. De stelplaats blijft gedurende de hele looptijd van het project in gebruik.

Contacteer ons
Dominique Renders woordvoerster , De Lijn Vlaams-Brabant
Dominique Renders woordvoerster , De Lijn Vlaams-Brabant