De Lijn rijdt in Vlaams-Brabant 17.200 reizigers veilig het nieuwe jaar in

Vrijdag 1 januari 2016 — Afgelopen oudejaarsnacht vervoerden 51 chauffeurs met 29 feestbussen van De Lijn 17.200 reizigers in de provincie Vlaams-Brabant. Dat zijn er een kleine 5000 minder dan vorig jaar. Belangrijkste daling zien we op lijn 128 die het centrum van Brussel bedient. Wellicht omdat het vuurwerk op het De Brouckèreplein werd afgeschaft. Het feestvervoer was dit jaar mogelijk dankzij de dankzij de steun van verschillende gemeenten. 

51 chauffeurs op 29 trajecten 
Ook dit jaar konden feestvierders tijdens de nacht van oud op nieuw rekenen op De Lijn. In de provincie Vlaams-Brabant zette de vervoermaatschappij 51 chauffeurs in op 29 trajecten om iedereen veilig op zijn bestemming te brengen. De feestbussen waren vooral gericht op de grote steden en op de lokale evenementen en feestzalen.

Cijfers per regio 
Regio Leuven + Hageland
In de regio Leuven en het Hageland stapten 12.250 reizigers op de feestbussen. De topbestemming was net zoals de voorbije jaren het centrum van Leuven. Maar ook lijn 284 naar Mechelen deed het enorm goed, alsook lijnen 317 en 380 die feestneuzen naar respectievelijk Tervuren en Tienen brachten.


Regio Dilbeek-Asse
In deze regio vervoerde De Lijn Vlaams-Brabant dit jaar 2500 minder reizigers dan vorig jaar. De normaal erg succesvolle feestbus 128 naar het Weststation in Brussel (bestemming De Brouckère) vervoerde van oud op nieuw slechts 120 mensen (ten opzichte van 1300 vorig jaar). De diverse buslijnen van en naar Lennik deden het wel weer goed. Ook de nieuwe lijn 163 (Lennik – Pepingen – Halle) werd gesmaakt.


Regio Aalst-Dendermonde-Londerzeel-Grimbergen
In het noord-westen van de provincie vervoerde De Lijn vannacht 750 reizigers. Dit is minder dan vorig jaar; wellicht omdat feestbus 260 (Steenhuffel via Willlebroek en Kapelle-op-den-Bos naar Meise) dit jaar niet reed.
 

Topbestemmingen
De topbestemming was net zoals de voorbije jaren het centrum van Leuven. Maar ook lijn 284 naar Mechelen deed het enorm goed, alsook lijnen 317 en 380 die feestneuzen naar respectievelijk Tervuren en Tienen brachten.

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn Vlaams-Brabant