De Lijn en organisator Live Nation: “Met de bus sta je sneller op de wei van TW Classic”

Voor 7 euro heen en terug van Leuven naar Werchter

Donderdag 22 juni 2017 — Op zaterdag 24 juni zet De Lijn 33 pendelbussen en 61 chauffeurs in voor muziekfestival TW Classic. Festivalgangers kunnen aan het station van Leuven de bus nemen naar de wei. “We roepen op om voor TW Classic gebruik te maken van het openbaar vervoer”, zeggen organisator Live Nation, Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de burgemeesters van Rotselaar en Haacht in koor. “De bus brengt je immers op 20 minuten naar je bestemming”. Een heen- en terugbiljet voor de bus kost 7 euro. Wie bij de NMBS een e-treinbiljet TW Classic koopt, reist gratis met de pendelbus naar Werchter.

20 minuten
“Liever snel naar de wei dan traag naar de parking, en dat dankzij de inspanningen van organisator Live Nation en De Lijn”, aldus minister Weyts. “Je staat immers op 20 minuten in Werchter, met het voorbehouden traject van de pendelbus. Het is niet alleen de vlotste, maar ook de veiligste manier om naar de wei te komen”. Burgemeesters Steven Swiggers van Haacht en Dirk Claes van Rotselaar: “Door met de bus te komen, vermijd je ook de verkeersproblemen rond het festivalterrein, en beperk je de files in de ruime omgeving”.

Nieuwe halte aan het festivalterrein
Nieuw dit jaar is de eindhalte op de Wijgmaalsesteenweg (Haacht), die eerder al voor Rock Werchter in gebruik was. Ze ligt op wandelafstand van de festivalwei. De vroegere eindhalte in de Achterheidestraat valt weg. De bussen rijden heen en weer tussen Leuven en TW Classic vanaf 10.00 uur tot een uur na het einde van het laatste concert.

Voor 7 euro heen en terug
Festivalgangers betalen 7 euro voor een heen- en terugreis met de bus. Dat biljet is nu al te koop in de Lijnwinkels in Leuven en Brussel. Op de dag zelf kun je niet alleen tijdens de normale openingsuren terecht in de Lijnwinkel van Leuven, maar ook aan een verkoopsstand in de buurt van de opstaphalte  aan het station van Leuven. Normale vervoerbewijzen zijn niet geldig op de pendelbussen naar TW Classic.

e-treinbiljet TW Classic = trein + De Lijn
Wie trein en bus combineert om naar TW Classic te gaan, koopt het best het speciale “e-treinbiljet TW Classic”. Het treinbiljet kost 19 euro. Het omvat niet alleen de treinreis heen en terug naar Leuven, maar ook de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein.  Het e-treinbiljet TW Classic is online te koop via www.nmbs.be/twclassic. Na afloop van het festival legt de NMBS speciale nachttreinen in met Oostende, Roeselare, Lokeren, Genk en Mol als eindbestemming. Deze speciale nachttreinen met verplichte reservering zijn alleen toegankelijk met een specifiek e-treinbiljet TW Classic. Dit speciale biljet geldt als een plaatsreservering op uw speciale nachttrein.

Hinder voor de bussen in de omgeving van het festivalterrein
TW Classic veroorzaakt op 24 juni hinder op enkele lijnen die Rotselaar, Haacht en omgeving bedienen. Bussen in die buurt rijden om, zijn lokaal beperkt of kunnen vertragingen oplopen. Dit geldt onder meer voor lijnen 284, 333 en nachtlijnen 5 en 335.

Informatie voor festivalgangers en reizigers
Reizigers kunnen op www.delijn.be/twclassic terecht voor meer informatie over de pendelbussen en de hinder op het gewone net.