De Lijn brengt concertgangers naar AC/DC

Donderdag 12 mei 2016 — Op maandag 16 mei brengt De Lijn concertgangers naar Werchter voor AC/DC. 50 chauffeurs en 35 bussen staan klaar om iedereen vlot en veilig naar de festivalweide te brengen. Een heen- en terugbiljet voor de bus kost 7 euro en is de dag zelf te koop aan de verkoopstand aan het Leuvense station. Wie met de trein naar Leuven komt, koopt best een e-treinbiljet AC/DC. Dat kost 19 euro, omvat de bus- en treinreis en is te koop op de website van de NMBS. 

Praktisch

De bussen vertrekken aan het station van Leuven en zetten de reizigers af in de Achterheidestraat in Werchter, op wandelafstand van de weide. De rit duurt maar 20 minuten, want de pendelbussen volgen een speciaal traject. Opstappen kan aan het station van Leuven van 13 uur ’s middags tot 21 uur ’s avonds. Vanaf 23 uur kunnen de concertgangers met de bus terug naar huis. De bussen rijden tot 1 uur ‘s nachts naar het station van Leuven.  

Met de bus heen en terug voor 7 euro

Concertgangers betalen 7 euro voor de heen- en terugreis met de bus. Dat speciale biljet is de dag zelf te koop aan de verkoopstand aan het station van Leuven. Met een geldig abonnement -  Buzzy Pazz en Omnipas – zijn de bussen gratis. Het concertticket zelf is geen geldig vervoerbewijs.

e-treinbiljet AC/DC = trein + De Lijn

NMBS Mobility legt 4 speciale nachttreinen met verplichte reservering in  naar Oostende, Kortrijk, Antwerpen-Centraal en Genk. De nachttreinen vertrekken rond 1 uur ’s nachts aan het station van Leuven. Ze zijn enkel toegankelijk met het speciale “e-treinbiljet AC/DC”. Het treinbiljet kost 19 euro en omvat  de treinreis heen en terug naar Leuven en de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein.  Het e-treinbiljet AC/DC is enkel online te koop via www.nmbs.be/acdc.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de websites www.delijn.be en www.livenation.be of op het informatienummer 070 220 200 (€ 0.30/min). Meer informatie over de nachttreinen is te vinden op de website www.nmbs.be.

Karen Vandenplas Woordvoerster at De Lijn