Ed Sheeran in Werchter: De Lijn raadt concertgangers aan om op tijd de bus te nemen

Vervoermaatschappij herinnert ook aan voordelig sms-ticket

Donderdag 28 juni 2018 — Voor het optreden van Ed Sheeran op zondag 1 juli in Werchter raadt De Lijn aan om tijdig de pendelbus naar de festivalwei te nemen. De bussen rijden al vanaf 13.00 uur, de deuren van de wei openen om 15.00 uur. De Lijn herinnert ook aan het voordelige sms-ticket, waarmee muziekliefhebbers net als bij Werchter Boutique vlot op de bus kunnen stappen. Voor wie bij de NMBS een “e-treinbiljet Ed Sheeran” koopt, is de bus in de prijs inbegrepen. Tot slot vragen De Lijn, Live Nation en de betrokken gemeenten Rotselaar en Haacht opnieuw om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar de festivalweide te komen.

56 chauffeurs en 32 bussen
De Lijn zet voor het concert van Ed Sheeran 56 chauffeurs en 32 bussen in. De bussen rijden heen en weer tussen Leuven Station en een halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht, op wandelafstand van de festivalweide. Ze volgen een voorbehouden traject, de reis duurt zo’n 20 minuten. Festivalgangers kunnen de pendelbussen tussen Leuven en Werchter nemen vanaf 13.00 uur, tot een uur na het einde van het optreden. “De deuren gaan open vanaf 15.00 uur. We raden concertgangers aan om tijdig te vertrekken. Zo vermijden ze de grote drukte vlak voor het optreden”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

Sneller opstappen met sms-ticket
Net als bij Werchter Boutique en TW Classic verkoopt De Lijn nu ook sms-tickets voor het concert van Ed Sheeran. Twee weken geleden, bij Werchter Boutique, koos ruim één op de vijf reizigers voor het digitale ticket. Om het te kopen, volstaat het om vóór het opstappen met een Belgisch nummer een sms met de code EVENT te sturen naar het nummer 4884. Het sms-ticket kost 7 euro plus operatorkosten*. Aan de Lijnwinkel in Leuven is ook het papieren biljet nog steeds te koop, op 1 juli zelf of in voorverkoop. Normale vervoerbewijzen zijn op de bussen niet geldig.

e-treinbiljet Ed Sheeran = trein + De Lijn
Wie trein en bus combineert, koopt het best het speciale “e-treinbiljet Ed Sheeran”, voor 19 euro. Het omvat niet alleen de treinreis heen en terug naar Leuven, maar ook de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein. Het e-treinbiljet is online te koop via www.nmbs.be/edsheeran. Na afloop van het festival legt de NMBS speciale nachttreinen in. Deze treinen met verplichte reservering zijn alleen toegankelijk met het “e-treinbiljet Ed Sheeran”. Dit biljet geldt als een plaatsreservering op de speciale nachttreinen.

Hinder voor de bussen in de omgeving van het festivalterrein
Het concert van Ed Sheeran veroorzaakt op 1 juli hinder op enkele lijnen die Rotselaar, Haacht en omgeving bedienen. Bussen in die buurt rijden om, zijn lokaal beperkt of kunnen vertragingen oplopen. Dit geldt onder meer voor lijnen 284 en 333.

Informatie voor festivalgangers en reizigers
Reizigers kunnen op www.delijn.be/edsheeran terecht voor meer informatie over de pendelbussen en de hinder op het gewone net.

*De operatorkosten bedragen 0,15 EUR

Pendelbussen in Leuven (foto: Arno Janssens)