Bussen De Lijn rijden toch naar haltes in Haacht én Werchter

Van Leuven Station naar zowel Haacht Wijgmaalsesteenweg als Werchter Achterheidestraat

Woensdag 29 juni 2016 — In tegenstelling tot eerdere berichtgeving bedienen de bussen van De Lijn Vlaams-Brabant toch 2 haltes in de buurt van de festivalweide. Net als voorgaande jaren rijden de bussen tot de halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht en tot in de Achterheidestraat in Werchter.

Van donderdag 30 juni tot en met maandagmiddag 4 juli rijden er 60 bussen tussen het station van Leuven en de wei. De Lijn zet bovendien 30 voertuigen in op de extra pendels tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en het festivalterrein.

Wie een festivalticket op zak heeft, rijdt op vertoon ervan gratis mee. 

30 juni, 1, 2, 3 en 4 juli 2014: uitgebreide busdienst

Richting festivalweide/campings

Van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli kunnen festivalgangers tussen 9 en 22 uur opstappen aan het station van Leuven. Afstaphaltes zijn de Wijgmaalsesteenweg in Haacht of de Achterheidestraat in Werchter:

  • Halte Wijgmaalsesteenweg (Leuven – Haacht – Leuven)
    de bus pendelt van het station van Leuven naar de festivalhalte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Wie op camping The Hive of in zone A slaapt, kan deze lijn gebruiken.
  • Halte Achterheidestraat (Leuven - Werchter - Leuven)
    de rijdt van het station van Leuven naar de festivalhalte in de Achterheidestraat in Werchter. Wie op campings in de zones B of C slaapt, kan gebruikmaken van deze lijn. En ook niet-kampeerders die naar de hoofdingang van het festivalterrein willen, kunnen deze lijn gebruiken.

Richting Leuven - Station

Reizigers kunnen opstappen aan de halte in de Achterheidestraat in Werchter of aan de halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Dit kan op alle festivaldagen (donderdag t/m zondag) van 8.00 u ’s morgens tot een uur na het laatste optreden.

Op maandag 4 juli vertrekt de laatste bus om 14.00 u terug naar het station van Leuven.

Grotere drukte verwacht op pendelbussen

Omdat de parkings van Rock Werchter, enkel toegankelijk zijn voor mensen met een campingticket, worden de andere festivalgangers aangeraden om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Hierdoor verwacht De Lijn grotere drukte op haar pendelbussen. De vervoersmaatschappij zet alle mogelijke mensen en middelen in om iedereen veilig naar en van het festival te brengen. Hiervoor staan. 60 voertuigen klaar.

Ook bussen van De Lijn tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en festivalterrein

Rock Werchter organiseert eveneens busvervoer van Parking C op de Heizel in Brussel naar het festival. Meer info hierover is te verkrijgen bij de festival organisatie. Er zullen bovendien buspendels ingelegd worden tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de halte Wijgmaalsesteenweg in Haacht. Hiervoor zet De Lijn nog eens 30 voertuigen extra in.

Gratis of voor 7 euro

Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Reizigers zonder toegangskaart betalen zeven euro voor een biljet heen en terug.

Hinder voor bussen in omgeving festivalterrein

Vertragingen op lijnen 270, 284, 285, 334, 335, 470, 660, 686

Woensdagnamiddag 29 juni, donderdag 30 juni en maandag 4 juli kunnen verschillende bussen van De Lijn door de verkeersdrukte vertragingen oplopen in de omgeving van Rotselaar en van het knooppunt Kampenhout – Sas. De vervoermaatschappij vraagt aan de reizigers op lijnen 270, 284, 285, 334, 335, 470, 660, 686 om hiermee rekening te houden.

 

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn