Skip to Content

Busdienstregeling regio Tienen wijzigt na paasvakantie

18 april 2017: veranderde bediening voor industriepark Soldatenplein en scholen in de regio

Op dinsdag 18 april voert De Lijn enkele aanpassingen door aan het busnet in Tienen. Zo zal het industriepark Soldatenplein niet langer bediend worden door bussen 26 en 27. Reizigers kunnen wel nog altijd gebruik maken van lijnen 29, 22 en 346. De aanpassingen gebeuren na overleg met de betrokken gemeenten en bedrijven. Daarnaast moeten reizigers ook rekening houden met kleinere wijzigingen aan enkele andere lijnen in de regio. Die worden beter afgestemd op de noden van de scholen.

Industriepark Soldatenplein

De belangrijkste aanpassingen aan het Tiense busnet zijn voor het industriepark Soldatenplein. Daar rijden bussen 26 en 27 vanaf 18 april niet langer uit. Deze lijnen rijden elk viermaal per dag en zijn afgestemd op de werknemers die in shiften werken. Het aantal reizigers op deze twee lijnen is beperkt en daalt al jaren. Lijn 29, die het industriepark met het station van Tienen verbindt, blijft wel bestaan. Reizigers kunnen daarnaast ook gebruik maken van lijnen 22 en 346. De wijzigingen aan de bediening van het industriepark Soldatenplein komen er na overleg met de betrokken gemeenten en bedrijven.

Betere afstemming op scholen

Ook voor de reizigers op enkele andere lijnen in de streek rond Tienen zijn er kleinere aanpassingen. Zo kunnen scholieren op woensdagmiddag aan de schoolomgeving opstappen op lijn 390. Die rijdt op woensdagmiddag richting Aarschot voortaan via de halte Atheneum in de Gilainstraat en de halte Waaibergstraat in de gelijknamige straat. Daarnaast wijzigen de doortochturen van lijn 390 ook lichtjes op weekdagen tijdens de namiddag. Dat is eveneens het geval voor bus 313. Tot slot wordt de dienstregeling van schoollijnen 561, 562 en 563 in de omgeving van Zoutleeuw beter afgestemd op de noden van de scholieren. Aan schoollijn 560 wijzigt niets. De betrokken scholen zijn hiervan al op de hoogte.

Reizigersinformatie

Reizigers kunnen voor meer details over hun lijn terecht op www.delijn.be/tienen of op www.delijn.be/zoutleeuw (voor lijnen 561, 562 en 563).

Contacteer ons