Brabantse Pijl 2018: bussen De Lijn omgeleid in regio Leuven en Druivenstreek

Omleidingen Leuven tot 14.00 uur, in Druivenstreek hele dag lang

Maandag 9 april 2018 — Busreizigers in de omgeving van Leuven en Overijse moeten op woensdag 11 april rekening houden met omleidingen door de wielerwedstrijd de Brabantse Pijl. Tijdens die wedstrijd volgen heel wat buslijnen een alternatieve reisweg. In Leuven wordt een groot deel van het stadscentrum tot na de middag niet bediend, er zijn enkele vervanghaltes. In de Druivenstreek zijn er de hele dag lang kleine en grote omleidingen van kracht.

Leuven
In Leuven rijden er van ’s ochtends vroeg tot 14.00 uur geen bussen op onder meer de Bondgenotenlaan en het Rector De Somerplein. Reizigers kunnen het centrum wel nog bereiken via alternatieve haltes. Alle lijnen stoppen aan het station, voor bussen 1 en 2 ligt de centrumhalte aan het Heilig Hartziekenhuis, lijnen 4, 5 en 6 krijgen een tijdelijke halte in de Burchtstraat. De meeste andere lijnen halteren tijdelijk op de hoek van de Tessenstraat en de Brusselsestraat. Tot slot wordt Gasthuisberg wel de hele dag lang bediend. Vanaf 14.00 uur volgen de bussen in Leuven opnieuw hun normale reisweg.

Druivenstreek
In de Druivenstreek heeft de Brabantse Pijl de hele dag lang gevolgen voor het busverkeer. Het centrum van Overijse, de omgeving van de kerk en het Stationsplein, zijn afgesloten voor alle verkeer. Daardoor kunnen ook de bussen er geen halt houden. Voor en na de wedstrijd zijn er daarom kleine, lokale omleidingen. Tijdens de wedstrijd volgen heel wat lijnen lange omleidingen om Overijse heen, lijn 395 is dan beperkt tot Huldenberg. Ook in onder meer Hoeilaart, Huldenberg en Groenendaal kunnen reizigers hierdoor hinder ondervinden. Het normale busverkeer in de Druivenstreek herneemt pas op donderdag 12 april.

Reizigersinformatie
Reizigers kunnen voor meer informatie over hun bus(sen) terecht op www.delijn.be/leuven voor de omleidingen in Leuven, en op www.delijn.be/overijse voor de omleidingen in de Druivenstreek.

Bussen in de Bondgenotenlaan (Leuven)
Bussen op het Stationsplein (Overijse) - foto: David Fondu