Bijna 10 000 festivalgangers met De Lijn naar Werchter Boutique

De festivalbussen naar Werchter Boutique hebben dit jaar bijna 10 000 festivalgangers naar de wei vervoerd, zo blijkt uit de eerste, voorlopige, tellingen van De Lijn. Hiermee draagt De Lijn zijn steentje bij om de verkeershinder in de ruime omgeving van het festival te beperken. Ook tijdens het concert van Ed Sheeran, Rock Werchter en TW Classic kunnen de reizigers rekenen op het aanbod van De Lijn.

De oproep van organisator Live Nation, Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de burgemeesters van Rotselaar en Haacht om met de bus naar de Werchter Boutique te komen is duidelijk gehoord. 

De Lijn zette 46 chauffeurs en 28 bussen in om een 10 000 festivalgangers op een veilige manier naar de wei te brengen. “Dankzij de inzet van onze chauffeurs, controleurs, medewerkers van dispatching en planning, en heel wat mensen achter de schermen hebben we hiermee een mooi startschot gegeven voor de komende events. Op 1 juli staat De Lijn opnieuw klaar voor de fans van Ed Sheeran”, aldus directeur van De Lijn Vlaams-Brabant, Johan Van Looy. 

De festivalbussen worden opnieuw ingelegd tijdens het concert van Ed Sheeran op 1 juli, Rock Werchter en ten slotte ook op TW Classic. Net zoals vandaag bij Werchter Boutique kunnen de festivalgangers ook tijdens Ed Sheeran en TW Classic gebruik maken van het sms-ticket. Voor 7 euro* krijg je een heen- en terugticket waarmee je op 20 minuten in Werchter staat.  Tijdens Rock Werchter kun je met je festivalticket de bus op.

Heb je op 1 juli een date met Ed Sheeran op Werchter? Neem dan de bus naar de festivalweide. Meer informatie: www.delijn.be/edsheeran

*De operatorkosten bedragen 0,15 euro.

 

Contacteer ons
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie at De Lijn Vlaams-Brabant
Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie at De Lijn Vlaams-Brabant