Al 41 000 muziekliefhebbers naar Rock Werchter met De Lijn (06 juli, 17.00 uur)

Festivalgangers kiezen voor het gemak van de bus

Vrijdag 6 juli 2018 — Op de 2de festivaldag  heeft De Lijn om 17.00 uur in totaal een 41 000tal muziekliefhebbers vervoerd naar Rock Werchter. Dat is bijna 5% meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. Het is ook meer dan op hetzelfde moment in 2016 (33.900), toen heel wat extra mensen voor de bus kozen omwille van de wateroverlast in Werchter.

Vandaag (tellingen tot 17u00) maakten iets meer dan 41 000 festivalgangers gebruik van de festivalbussen die vertrekken vanuit Leuven en Aarschot naar Werchter. Gisteren heeft De Lijn de dag afgesloten met een 30 000tal bus gebruikers.

Na de ongeziene drukte van woensdag, verloopt de pendeldienst van de voorbije dagen vlot zonder noemenswaardige incidenten. Vanavond en vannacht rijden de bussen tot goed een uur na het laatste optreden.

Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de pendelbussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Reizigers zonder toegangskaart betalen 7 euro voor een biljet heen en terug. Normale vervoerbewijzen van De Lijn zijn niet geldig.

Alle informatie is terug te vinden op www.delijn.be/rockwerchter

Sara-Jane Deputter Hoofd communicatie at De Lijn Vlaams-Brabant