Al 30.000 reizigers met De Lijn naar Rock Werchter

20% meer reizigers dan in 2015

Vrijdag 1 juli 2016 — De Lijn bracht al 30 000 reizigers met de bus naar Rock Werchter. Dat is 20% meer dan vorig jaar. Op woensdag namen 6000 kampeerders de bus naar Werchter. Gisteren kwamen daar nog eens 24 000 festivalgangers bij. De meesten pendelden tussen Leuven Station en de wei. 2000 mensen maakten gebruik van de extra bussen die vertrokken vanaf de randparkings in Haasrode.  Het busvervoer verliep enorm vlot, er waren nauwelijks wachtrijen. Nog tot en met zondag verzorgt De Lijn busvervoer naar en van het festivalterrein. 

Grootste drukte tussen Station en de wei

Op donderdagnamiddag vervoerde De Lijn de meeste reizigers. De drukte trok zich iets later op gang dan voorgaande jaren. Toch moesten reizigers hooguit 10 minuten aanschuiven voor hun bus. De organisatie verliep vlot en de sfeer aan het Leuvense station was goed.

Traditiegetrouw zijn het vooral de kampeerders die op woensdag en donderdag richting festival trekken. Maar dit jaar werden op donderdag toch ook al veel festivalgangers met een dagticket geteld.

Gebruik pendels randparkings Haasrode bleef beperkt

Nieuw is dat de vervoersmaatschappij elke festivaldag 30 extra bussen in zet tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en de wei. Omdat er minder parkeerplaatsen zijn in en rond Werchter, werd opgeroepen om zoveel mogelijk gebruik te maken van dit extra busaanbod. Tot nu toe bleef het gebruik ervan echter beperkt. Gisteren telde De Lijn in totaal 2000 festivalgangers op haar bussen tussen Haasrode en het festivalterrein.

Ook vandaag, zaterdag en zondag festivalbussen

Sinds deze ochtend, maar ook zaterdag en zondag rijden er opnieuw festivalbussen tussen het Leuvense station en de concert- en campingweides in Werchter. Ook de pendelbussen tussen Heverlee Kazerne, Brabanthal en Werchter rijden uit tussen 10.00 u en 16.00 u. Om alles in goede banen te leiden, zet De Lijn dit jaar meer dan 200 medewerkers en 90 bussen in voor Rock Werchter.

Gratis of voor 7 euro

Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Reizigers zonder toegangskaart betalen zeven euro voor een biljet heen en terug.

Meer informatie

Alle informatie over de Werchter-bussen kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of www.rockwerchter.be.

Voor alle andere informatie mbt de mobiliteit rond Rock Werchter kunt u contact opnemen met Nele Bigare: nele@rockwerchter.be

Dominique Renders Woordvoerster at De Lijn