97,6 procent reizigers De Lijn betaalt correct tijdens week van de controleur in Vlaams-Brabant

Week van de controleur liep van 16 tot en met 22 oktober

Maandag 23 oktober 2017 — De Lijn heeft tijdens de week van de controleur in Vlaams-Brabant 9 029 reizigers gecontroleerd. De controleurs hebben in totaal 220 pv’s uitgeschreven, zo’n 2,4 procent. Bij de controles zaten ook enkele geïntegreerde acties samen met de politiezones Brussel-West en Zennevallei. Er was extra aandacht voor onder meer het correcte gebruik van de MOBIB-kaart en de specifieke vervoerbewijzen voor Leuvense studenten. Daarnaast belichtten de socialemediakanalen van De Lijn de andere taken van de controleurs.

“97,6 procent van de reizigers heeft netjes betaald tijdens onze week van de controleur”, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant. “We willen hen bedanken voor het respect dat ze zo tonen voor onze chauffeurs en controleurs, maar ook voor hun medereizigers. Sensibilisering vooraf, onder andere bij de onderwijsinstellingen, heeft zeker vruchten afgeworpen”. Desondanks was zowat 2,4 procent afgelopen week niet in orde met zijn of haar vervoerbewijs bij De Lijn in Vlaams-Brabant en Brussel. Ter vergelijking: in heel Vlaanderen waren er in eerste acht maanden van dit jaar 2,6 procent zwartrijders.

“Een ander doel van de week van de controleur was hun verschillende taken onder de aandacht brengen, zoals interventies uitvoeren en hulp bieden. Dat gebeurde via de socialemediakanalen van De Lijn, maar ook op de radio. We hopen dat reizigers nu nog beter meewerken, en begrip tonen voor het werk van de controleurs”, aldus hoofd Operaties & Controle Peter Bergs. “Een laatste, bijzonder woord van dank is er voor onze controleurs”, besluit Van Looy. “Zij hebben van deze eerste week van de controleur in Vlaams-Brabant immers een succes gemaakt”. Ook later dit jaar volgen er nog extra controles bij De Lijn in Vlaams-Brabant.